"Omul carte", la Școala nr. 12 "B.P. Hașdeu" din Constanța

212

Articole recomandate

Școala Gimnazială nr. 12 "B.P. Hașdeu" din Constanța a găzduit, vineri, cea de-a treia ediție a proiectul "Omul carte". Activitatea s-a desfășurat în două etape, astfel încât să poată participa și elevii de la clasele primare și cei de la cele gimnaziale.

Aceștia au avut onoarea de a se întâlni și de a asculta poveștile a numeroase personalități din județul Constanța. Au stat de vorbă cu copiii Dorel George Matei, judecător la Curtea de Apel București, Adrian Bîlbă, director al Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, dr. Loti Popescu, coordonator al Programului Național 5 "Stil de viață sănătos" al DSPJ Constanța, Mihai Chichirim - inspector al Agenției Naționale Antidrog, viceamiral Petre Zamfir - președintele Asociației de Veterani, Remus Macovei - președintele Asociației Naționale "Cultul Eroilor", Vicențiu Feraru - Inginer Baza NATO "Mihail Kogălniceanu", Eduard Ristache – scafandru, dr. Claudia Tatarici - medic la Serviciul de Ambulanță Constanța, Romeo Lazăr - medic veterinar, Elena Frâncu - vicecampioană mondială, specialist management sportiv, Elena Hanu - campioană națională și balcanică la natație, inspector de specialitate ISJ Constanța, Aihan Omer - antrenor handbal, dar și oameni de cultură precum poetul Mircea Lungu, scriitoarea Carmen Ciornea și actrița Liliana Bărăscu.

"Școala trebuie să reflecte fidel spațiul social și ne dorim să cultivăm trăsături precum rigoarea, determinarea, calitatea, moralitatea și echilibrul. De multe ori însă ne luptăm cu existența altor alternative, conduita preponderent ludică sau dependența de facil. Omul este educabil și tinde către perfecțiune. Pe această idee fundamentală își construiește edificiul pedagogia, iar cel care are modele corecte capătă noi deprinderi, noi cunoștințe și o viziune de viață proprie, până la sfârșit un caracter și o personalitate. Această activitate a devenit deja o tradiție a școlii noastre, care sperăm că va fi din ce în ce mai interesantă, un tip de educație nonformală, interactivă, în care societatea să se implice direct în educație, facilitând, astfel, o mai bună inserție a tinerilor în societate", explică directorul Școlii nr. 12, prof. Adelina Oșca. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2369 secunde