Șomerii de la Opera Constanța ies în stradă!

2021
Șomerii de la Opera Constanța ies în stradă! - 9cdc2a2b0488bea7631141e92942c51f.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, artiștii lirici constănțeni se vor aduna, de la ora 12, în fața Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski", în semn de protest față de decizia luată de Consiliul Județean de a desființa Opera.
De asemenea, sindicatul Operei va organiza joi, 22 iulie, la ora 10, un protest în fața Consiliului Județean, instituția care, săptămâna trecută, a șters Opera de pe harta culturală a orașului.
Grupul celor care au rămas fără loc de muncă în urma desființării Operei este reprezentat și pe Facebook, la inițiativa lui Tiberiu Cnab, de origine constănțean. Grupul se numește "Nu desființați Opera din Constanța" și are, până acum, peste 650 de membri.
"Salvați Opera din Constanța și veți salva 54 de ani de tradiție, veți salva o scenă pe care au cântat: Nicolae Herlea, David Ohanesian, Ludovic Spiess, Angela Gheorghiu, Eugenia Moldoveanu, Maria Slătinaru – Nistor, Pompeiu Hărășteanu și mulți alții!", postează pe Facebook un membru al grupului, Maria Rotari.
Între timp, artiștii strâng semnături de la cei care se opun desființării Operei, pentru a demonstra că există un public al acestui gen artistic chiar și în Constanța. Semnăturile vor fi atașate unei petiții care va fi adresată Consiliului Județean. "Mai mulți membri ai compartimentelor cor și soliști s-au împărțit în grupuri și merg în tot orașul Constanța și în stațiunea Mamaia în scopul strângerii de semnături, care vor fi atașate la petiția către președintele Consiliului Județean Constanța, domnul Nicușor Constantinescu. Numărul oamenilor care au semnat deja este semnificativ și abia am început acest demers, încă o dovadă că opera TREBUIE să rămână vie", postează pe Facebook și solistul Cătălin Țoropoc.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.5639 secunde