Olimpicii de la Liceul Internațional s-au întors cu tolba plină de medalii

236
Olimpicii de la Liceul Internațional s-au întors cu tolba plină de medalii - olimpici-1429114513.jpg

Articole de la același autor

Și de această dată, elevii olimpici ai Liceului Teoretic Internațional de Informatică din Constanța au revenit acasă cu premii și medalii importante de la fazele naționale ale olimpiadelor la care au participat  în această vacanță în care colegii lor s-au bucurat de timp liber. 


Toți cei patru elevi "internaționali" matematicieni s-au întors de la București cu medalii, cea mai importantă fiind Mențiunea MECS obținută de Andrei Robert Bâra, din clasa a IX-a, situat al optulea pe țară, premiat cu medalia de argint a Societății de Științe Matematice din România și calificat la proba de baraj. Alături de el au stat colegii de clasă Ana Maria Milcu, premiată cu medalie de argint SSMR, și Tiberiu Corcescu - medalie de bronz SSMR. La clasa a X-a, Andreea Podașcă s-a întors, de asemenea, cu o medalie de bronz SSMR. Elevii au fost pregătiți de prof. Cristina Văcărescu și Mihai Bogdan.


Informaticienii aceluiași liceu s-au întors de la Târgoviște cu alte medalii. La clasa a IX-a, Arif Ozturk, calificat pentru a treia oară la o etapă națională, a obținut medalia de argint, clasându-se pe locul 20 național și calificându-se pentru proba de baraj. La clasa a X-a, Mihnea Gafton a obținut medalia de bronz și s-a calificat pentru proba de baraj. Elevii au fost coordonați de prof. Ali Cabas și Daniela Răvoiu.


Olimpiada Națională de Fizică a avut loc la Vaslui anul acesta, iar printre participanți s-au numărat și elevii Liceului Internațional de Informatică din Constanța, Alexandru Oprea, din clasa a IX-a, care s-a întors cu medalia de argint oferită de Societatea Română de Fizică, dar și Mujdaba Akan, din clasa a XI-a, care a primit mențiune de onoare, ambii fiind îndrumați de prof. Victoria Olaru.


Cu o Mențiune obținută la nivel național s-a întors și eleva de-a IX-a Izet Șermin, de la Olimpiada de Limba Spaniolă, ce a avut loc la Baia Mare, ea fiind pregătită de prof. Elena Dorobanțu. 


Prof. Alina Mihalache și prof. Mariana Căpităneanu s-au ocupat de pregătirea elevei Suher Abduraman, care a participat la Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română de la Târgu Mureș, unde a obținut un frumos rezultat, situându-se locul 17 la nivel național. 


Cât despre disciplina Limba Turcă - limba modernă, Andra Albișoru a obținut Premiul II la clasa a X-a, iar He-lena Vasic a obținut Mențiune la clasa a IX-a. Elevele au fost pregătite de prof. Sedat Uzer și respectiv Habil Yener.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2853 secunde