Olimpicii constănțeni, premiați de Ministerul Educației

487
Olimpicii constănțeni, premiați de Ministerul Educației - olimpiciiconstanteni-1545833585.jpg

Articole de la același autor

Șapte elevi din județul Constanța, olimpici naționali și internaționali, alături de profesorii lor, au fost premiați, la sfârșitul săptămânii trecute, de Ministerul Educației, într-o ceremonie organizată la București.

Este vorba despre Edis Memiș, de la Liceul Internațional de Informatică, câștigător al medaliei de aur la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori și al medaliei de bronz la Olimpiada Internațională de Matematică, George Pantelimon Prodan, de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", medalie de argint la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică, Hakan Calila, Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", medalie de argint la Olimpiada Internațională de Chimie și medalie de argint la Olimpiada Internațională de Chimie "Mendeleev", Robert Gabriel Pășcălău, Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", medalie de aur la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică, Răzvan Mihai Ursu, Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", medalie de aur la Olimpiada Internațională de Fizică a Țărilor din Asia și medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Fizică, Vlad Ștefan Vergelea, Liceul Internațional de Informatică, medalie de aur la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru juniori, și Alexandru Gîrban, de la Liceul Internațional de Informatică, medalie de argint la Olimpiada pluridisciplinară "Tuymaada".

Alături de aceștia, Ministerul Educației i-a premiat și pe profesorii care

i-au pregătit, Ion Băraru, Doina Bălașa, Dănuț Argintaru, Wladimir Georges Boskoff, Adina Dogărescu, Claudia Memiș, Narcis Memiș, Bogdan Mihai, Liliana Pășcălău și Cristina Văcărescu.

XXX

În total, au fost acordate 255 de distincții. Pentru cei care au câștigat premiul întâi absolut (obținut cu punctaj maxim) suma acordată a fost 12.545 lei, pentru premiul întâi sau medalie de aur - 9.720 lei, pentru premiul al doilea sau medalie de argint - 8.330 lei, pentru premiul al treilea sau medalie de bronz - 5.950 lei și, pentru mențiune sau diplome echivalente - 4.065 lei. Sumele în bani acordate elevilor care s-au impus în competițiile regionale (olimpiade balcanice de seniori și juniori, Olimpiada Internațională Pluridisciplinară Tuymaada, Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, Olimpiada de Chimie "D.I. Mendeleev" etc.) sunt: 4.440 lei - premiul I sau medalie de aur, 3.785 lei - premiul al II-lea sau medalie de argint, 2.945 lei - premiul al III-lea sau medalie de bronz și 2.550 lei - mențiune (sau diplome echivalente).

Profesorul sau profesorii care au pregătit elevul sau elevii au primit un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul din elevii lor. De asemenea, pentru școala pe care elevul sau elevii o frecventează sau au frecventat-o a fost acordat câte un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat.

Andreea PERHAIȚĂ

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2603 secunde