Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală, spectacol susținut de elevi din șapte județe

326
Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală, spectacol susținut de elevi din șapte județe - olimpiadanationala-1583449876.jpg

Articole de la același autor

Colegiul Național de Arte "Regina Maria" găzduiește, astăzi, faza zonală a Olimpiadei Naționale de Interpretare Instrumentală, pentru clasele III - VII. La competiție, participă 95 de elevi din șapte județe ale țării, precum Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Giurgiu, Ialomița și Tulcea. 


Elevii vor avea de interpretat două piese de factură diferită, din stiluri diverse, specifice unor perioade din istoria muzicală - clasic, preclasic, romantic, modern. Juriul zonal al Olimpiadei Naționale de Interpretare Instrumentală este format din 21 de cadre didactice care vor evalua participanții la secțiunile pian, vioară, suflători, percuție, corzi grave, urmărind îndeplinirea unor criterii clare de jurizare: fidelitatea respectării partiturii, gradul de dificultate, realizarea tehnică și stilistică creativitate, personalitate și expresivitate interpretativă.
 
În funcție de prestație, elevii vor avea șansa de a ocupa cele 11 locuri pentru a se califica la etapa națională care va avea loc, la Cluj Napoca, în perioada 2 - 5 aprilie 2020.
 
Festivitatea de premiere se va desfășura, vineri, 6 martie, de la ora 17.00, la Colegiul Național de Arte "Regina Maria" Constanța. 


"Această competiție subliniază necesitatea unei educații orientate tot mai mult spre formarea și dezvoltarea creativității, unde artele și preocuparea pentru frumos constituie o constantă prioritate. Acest tip de educație conduce la dezvoltarea suportului nostru spiritual, poate singurul responsabil cu îmbogățirea calitativă a vieții noastre", explică prof. Florian Stoica, inspector școlar pentru Arte în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Constanța. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 18 Ianuarie 2020
Stire din Sport : Elevii se întrec la Olimpiada de volei!
Pagina a fost generata in 1.2311 secunde