Olimpiada Arta Actorului, la Constanța. Astăzi urcă pe scenă elevii Colegiului "Regina Maria" Constanța

290
Olimpiada Arta Actorului, la Constanța. Astăzi urcă pe scenă elevii Colegiului

Articole de la același autor

Marți, 3 aprilie, ora 17, pe scena Teatrului de Stat Constanța, vor evolua elevii Colegiului Național de Arte "Regina Maria", în cadrul Olimpiadei de Arta Actorului, ediția 2018, secțiunea trupe de teatru. 


15 elevi, de la secția Arta Actorului, de la Colegiul Național de Arte, pregătiți de conf. univ. dr. Dana Enache, vor interpreta și vor da viață personajelor din "Hamlet" de William Shakespeare. Coregrafia spectacolului este semnată de prof. Bianca Manta.
Intrarea este liberă.


XXX


Ieri, a debutat Olimpiada Națională de Arta Actorului, ediția 2018, organizată de Ministerul Educației Naționale prin Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Colegiul Național de Arte "Regina Maria" Constanța și Școala Gimnazială nr. 38 "Dimitrie Cantemir" Constanța, în parteneriat cu Teatrul de Stat Constanta, Universitatea "Ovidius" Constanta, Direcția pentru Sport a Județului Constanța și Junior Chamber International Constanța.


La concurs participă 150 de elevi și cadre didactice din întreaga țară. Olimpiada Națională de Arta Actorului este o competiție rezervată elevilor din învățământul de artă, clase cu specializarea arta actorului, desfășurată pe două secțiuni: individual, cu participarea elevilor claselor a XI-a și a XII-a; la secțiunea individual, elevii concurează separat pe sexe și pe ani de studio și trupe de teatru, cu participarea elevilor selecționați din oricare din clasele ciclului liceal.


La secțiunea individual, proba de recital, au participat Ionuț Roșu și Nicoleta Zghibarță, elevi, clasa a XI-a, de la Colegiului Național de Arte "Regina Maria" Constanța. Aceștia au pregătit un repertoriu alcătuit din: poezie lirică, o poezie filozofică, o poezie de forță, o poezie popular, o fabulă și două monologuri, unul tragis și altul comic.


Președintele de onoare al juriului este asist. univ.dr. Dana Dumitrescu, director general al Teatrului de Stat Constanța, președintele juriului prof.univ.dr. Daniela Vitcu, decan al Facultății de Arte, Universitatea "Ovidius" Constanța, iar președinte executiv prof. Florian Stoica, inspector școlar, Inspectoratul Școlar Județean Constanța. Membrii juriului olimpiadei de Arta Actorului, de anul acesta, sunt: lect.univ.dr. Oana Sandu Botezatu, Universitatea de Arte "George Enescu" Iași, lect.univ.dr. Ioana Barbu, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale" București, asist.univ.dr. Nicolae Mihai Brânzeu, Facultatea de Muzică și Teatru, Universitatea de Vest din Timișoara, prof.univ.dr. Radu Niculescu, Facultatea de Arte, Universitatea "Ovidius" Constanța, prof. Jozsef Kozsik, actor, membru al Asociației Culturale Tamacisza din Târgu- Mureș. Secretarul comisiei olimpiadei este prof. Carmen Chilea, Colegiul Național de Arte "Regina Maria" Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6021 secunde