Olga Tudorache, condusă astăzi pe ultimul drum

104
Olga Tudorache, condusă astăzi pe ultimul drum - olga-1508578105.jpg

Articole recomandate

Actrița Olga Tudorache va fi înmormântată sâmbătă, la Cimitirul Bellu din Capitală. Trupul neînsuflețit al artistei a fost depus, vineri, în Foaierul Sălii Mari a Teatrului Național "Ion Luca Caragiale" din București, unde atât cunoștințe cât și admiratori au mers să îi aducă un ultim omagiu, transmite Realitatea.net.


Actrița Olga Tudorache s-a stins din viață marți noaptea și a lăsat în urmă o carieră în film și mai ales în teatru. Olga Tudorache s-a născut la 11 octombrie 1929, la Oituz (județul Bacău).

A absolvit Institutul de Teatru în anul 1951, clasa Moni Ghelerter și Marioara Voiculescu, cu rolul Veta din spectacolul cu piesa "O noapte furtunoasă" de I.L.Caragiale.

A jucat în zeci de filme și a construit, pe scenă, personaje memorabile în peste 50 de piese, sub bagheta celor mai importanți regizori români.

La fel de lungă este și lista distincțiilor pe care le-a primit pentru activitatea sa în teatru, în cinematografie și ca profesor universitar.

În anul 2000, Președintele României i-a conferit Ordinul Național "Steaua României" în grad de Mare Ofițer. În 2006 a primit din partea președintelui României Ordinul Național "Serviciul Credincios" în grad de Mare Cruce, iar în 2012, la finalul spectacolului "Portretul Doamnei T", Casa Regală a României i-a acordat distincția "Nihil Sine Deo".



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.36 secunde