"Oleg Danovski" în festival: Farmecul operetei și Gala Maeștrilor

343

Articole de la același autor

Cea de-a treia seară a Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului, ce a debutat, week-end-ul trecut, în forță la Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski", continuă, astă-seară, de la ora 18.30, cu un spectacol oferit în dar melomanilor care au achiziționat pachetele de abonamente promoționale.

O seară mai specială, în care, într-o primă parte, intitulată "Farmecul operetei", vor urca pe scenă cei mai reprezentativi artiști ai Teatrului de Operetă și Musical "Ion Dacian" din București, într-un recital

de duete și arii, cu pian. Invitați: Patricia Seymour, Doina Scripcaru, Mediana Vlad, Alfredo Pascu - considerat prințul operetei românești și unul dintre cei mai iubiți tenori, Ștefan Popov - cunoscut publicului constănțean din "My Fair Lady", unde îl interpretează pe Higgins, și din "O noapte la Veneția". Îi va acompania Gonul Aptula, una dintre cele mai minunate pianiste, care poate fi nu numai corepetitor, dar când dorește chiar și pianist concertist.

"Am ales cele mai frumoase momente ale operelor clasice și cu siguranță va fi o seară caldă, pentru suflet și pentru muzica bună", declara Daniela Vlădescu, directorul teatrului.

În partea a doua a acestei seri, vor fi invitați Constanța Brass Band, care vor prezenta spectacolul "Opus 6", catalogat de același director drept un concert plin de umor și de muzică frumoasă, transpusă ca partitură pentru instrumente de suflat.

În această ediție a festivalului, au fost programate două spectacole din ciclul Gala maeștrilor care sunt dedicate celor doi dirijori ai Orchestrei teatrului - Radu Ciorei și Gheorghe Stanciu, amândoi împlinind 40 de ani de activitate în acest an.

"Am considerat că este foarte normal să le oferim o seară și să le dedicăm, pe lângă aprecierea și mulțumirile pentru munca devotată în acest teatru, o seară în care pot bucura publicul cu ceea ce i-a reprezentat cel mai mult", afirma managerul Daniela Vlădescu.

v v v

Pentru concertul de vineri, 4 noiembrie, de la ora 18.30, maestrul Ciorei a ales lucrări din Wagner, Enescu, Mozart și Capoianu. Alături de maestru vor fi solistul Sebastian Tegzeșiu, un tânăr plecat de aici, din teatru, și care a avut o ascensiune deosebită în Elveția, unde a performat mulți ani, dar și Cristina Oprean, cea care îi stă alături maestrului și în viața de zi cu zi și care l-a susținut pe toată perioada activității sale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 26 Octombrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Un alt fel de festival de artă
Miercuri, 19 Octombrie 2016
Stire din Cultură-Educație : "Mica Sirenă"  se joacă în festival
Miercuri, 19 Octombrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Seară lirică,  la Teatrul  "Oleg Danovski"
Sâmbătă, 08 Octombrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Pe scenele teatrelor constănțene
Pagina a fost generata in 0.5807 secunde