€ 4.7315
£ 5.2727
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

Ofertă culturală pentru toate gusturile, la Festivalul "Miturile Cetății"

Ştire online publicată Sâmbătă, 23 Iunie 2018. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Festivalul Internațional de Teatru „Miturile Cetății“ continuă, în acest week-end, cu o paletă diversificată de evenimente.

Sâmbătă, 23 iunie, începând cu ora 11.00, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța (MINAC), va avea loc conferința „Pelerinaj prin teatru și viață pe trei continente”, susținută de Alexander Hausvater.

Seara culturală debutează la ora 19.00, când, pe scena Teatrului de Stat Constanța vor urca „Fecioarele noastre cele degrabă ajutătoare”, în regia lui Răzvan Mazilu și interpretarea actorilor Teatrului „Excelsior” din București.

Între orele 19.30-20.30, în piața „Ovidiu”, atât constănțenii, cât și turiștii pot participa la un nou spectacol stradal, jucat de trupa „Famous Art”, „Ruinele romane”. Seara se încheie la ora 21.30, cu „Cei doi Kuni Lemel”, piesă ce aparține Teatrului „Yddishpiel” din Israel.

Duminică, 24 iunie, tot de la ora 11.00 și tot la MINAC, va avea loc lansarea a două volume de teatru: „Teatru… și nu numai” și „Teatru”. Unul dintre autori este profesorul constănțean Valentin Sgarcea, binecunoscut iubitorilor de teatru pentru cronicile sale, iar celălalt este tânăra scriitoare Cătălina Florescu, rezidentă în New York.

Punctul culminant al lansării va fi lectura unor fragmente din cele două volume, de către actorii Laura Iordan Adrian, Georgiana Rusu și Iulian Enache. De asemenea, în cadrul aceluiași eveniment, va avea loc lansarea revistei „Infinitezimal”, în prezența redactorului șef Sebastian-Vlad Popa.

Câteva ceasuri mai târziu, de la ora 18.00 va avea loc un recital de poezie religioasă, „Metanie ție, părinte”, în interpretarea lui Constantin Chiriac. Acesta se va desfășura la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Petru și Pavel”. Spectacolele încep de la ora 19.00, cu „Balcanicele” Teatrului „Tony Bulandra” din Târgoviște, pe scena TSC. Apoi, între orele 19.30-20.30, vine în piața „Ovidiu”, „Omul oglindă”, iar de la ora 21.30, la Cazino, va avea loc „Repetiția - Alemena, Amfitrion, Jupiter și farsele lor, Operă rock”, în regia lui Fabio Tolledi și interpretarea actorilor de la Teatrul „Astragali” din Lecce, Italia. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 7427 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 3943 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2952 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7581 secunde