Ocazie uriaşă pentru melomanii constănţeni! Festivalul Mozart, transmis online

145
Ocazie uriaşă pentru melomanii constănţeni! Festivalul Mozart, transmis online - ocazieuriasa1-1611588887.jpg

Articole de la același autor

Printre numeroasele restricţii impuse de pandemie, sunt şi câteva avantaje: concertele şi spectacolele online ale unora dintre cele prestigioase instituţii de cultură din ţară sau străinătate, ce pot fi vizionate de acasă, din fotoliu. Aşadar, melomanii constănţeni au ocazia de a participa la festivalul Mozart, organizat de Opera Braşov, care anul acesta va fi transmis online.

Astfel, la 265 de ani de la naşterea genialului compozitor austriac, unic în întreaga istorie a muzicii, pe 27 ianuarie 2021, de la ora 18.30, sunt invitaţi să urmărească online, în transmisiune directă, spectacolul „Bun găsit, domnule Mozart!”. În cadrul acestui eveniment muzical, veţi putea asculta selecţiuni din capodoperele mozartiene: „Nunta lui Figaro”, „Cosi Fan Tutte”, „Don Giovanni”, „Răpirea din serai”, „Idomeneo”, „Flautul fermecat”.

Spectacolul va fi transmis, online, în direct, pe pagina de Facebook a Operei Braşov şi pe canalul oficial de YouTube şi va putea fi vizionat gratuit.

De asemenea, sâmbătă, 30 ianuarie, tot de la ora 18.30, va fi transmisă în direct opera bufă „Cosi fan tutte” de W.A. Mozart. Lucrarea, în două acte, a avut premiera pe 26 ianuarie 1790, la Burgtheater din Viena. Compozitorul însuşi a dirijat următoarele reprezentaţii, din vara anului 1790, după care opera nu a mai fost pusă în scenă până la moartea lui Mozart. În Marea Britanie, s-a jucat, pentru prima oară, în 1811, la King's Theatre din Londra. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4763 secunde