Obiecte de înfrumusețare din cele mai vechi timpuri la Muzeul de Istorie

201
Obiecte  de înfrumusețare  din cele mai vechi timpuri la Muzeul de Istorie - obiecte-1592232197.jpg

Articole de la același autor

Când ajungeți pe la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC), nu uitați să aruncați o privire și asupra depozitului de bronzuri ce aparține culturii Coslogeni, din epoca bronzului târziu. Specialiștii instituției de cultură spun că obiectele arheologice au fost descoperite în timpul săpăturilor de salvare efectuate în dreptul orașului Cernavodă. Într-o altă sală se află o amforă romană de tip sac, utilizată în transportul uleiului de măsline (secolul III - IV p. Chr.). Amfora, aflată într-o stare foarte bună de conservare, a fost descoperită în timpul unor prospecțiuni submarine la marginea platoului continental în largul Mării Negre, la adâncimea de 126 metri.

"Acest tip de amforă reprezintă o raritate pentru zona litoralului vest-pontic, foarte puține exemplare fiind descoperite până în prezent în formă întreagă", au precizat muzeografii.

De asemenea, reprezentantele sexului frumos pot admira obiecte integrate ritualului de înfrumusețare al femeii antice. Cele șapte artefacte, conservate în depozitele MINAC sunt expuse sub numele "Mundus muliebris". Aici, veți întâlni o serie de instrumente de înfrumusețare utilizate de către femei în antichitate. Împreună, acestea ilustrează o mică parte din universul feminin din antichitate: tehnici de înfrumusețare prin utilizarea de cosmetice (pyxis din marmură - recipient pentru păstrarea cosmeticelor sau a bijuteriilor, trei unguentaria din sticlă - flacoane utilizate pentru păstrarea substanțelor cosmetice ușor volatile) sau alte ustensile specifice procesului de înfrumusețare (doi piepteni din perioade istorice diferite- unul roman timpuriu, iar celălalt bizantin, respectiv o oglindă de mână). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.379 secunde