Oaspeți străini la un eveniment cultural, în Medgidia

255

Articole de la același autor

În parcul din zona Spital a municipiului Medgidia a fost dezvelit, ieri, bustul medicului oftalmolog Ibrahim Themo, personalitate importantă a culturii orașului Medgidia.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Liga Albanezilor din România, în colaborare cu Primăria Medgidia, și la el au participat și primarul orașului Struga, Zladin Sela, viceprimarul Aslan Istrefi, reprezentantul Culturii, Învățământului și Sportului din Struga, Xheni Hazredini și nepotul lui Ibrahim Themo, profesor Remzi Pernaska. După vizita la Primăria Medgidia, oaspeții au fost conduși la Casa de Cultură "I. N. Roman", la mormântul lui Ibrahim Themo din cimitirul musulman și la casa în care a locuit binecunoscuta personalitate.

Obiectivul principal al vizitei l-a constituit dezvelirea oficială a bustului medicului Ibrahim Themo, realizat de sculptorul Dragoș Cătălin Munteanu. O dată cu dezvelirea statuii, s-au depus și jerbe de flori. La acest eveniment, au participat și subprefecții județului Constanța, Levent Accoium și Anefi Ersun.

"Mă bucur că într-o perioadă în care, din păcate, cultura este lăsată într-un con de umbră, avem ocazia să reîmprospătăm memoria acestui remarcant patriot albanez. Prin forța sa interioară, Ibrahim Themo, această personalitate a lumii balcanice, a reușit să-și pună amprenta pe tot ceea ce a însemnat emanciparea și evoluția culturală a populației locale. Consider că acest moment omagial reprezintă în esență un gest de solidaritate și respect față de poporul albanez. Mulțumesc și pe această cale Asociației Liga Albanezilor din România și deputatei Oana Manolescu, președintele Asociației, pentru că, prin acțiunile desfășurate de-a lungul timpului își îndeplinește cu succes menirea de a menține și promova identitatea etnică a albanezilor din România", a declarat primarul Valentin Vrabie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 18 Iunie 2016
Stire din Cultură-Educație : Recitaluri de pian,  la Medgidia
Pagina a fost generata in 0.3943 secunde