Oaspeți olandezi la Colegiul Național "Constantin Brătescu" din Constanța

403
Oaspeți olandezi la Colegiul Național

Articole de la același autor

Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu" din Constanța are, zilele acestea oaspeți de seamă. 20 de elevi olandezi, alături de trei profesori din cadrul unui liceu din Harderwijk se află în vizită la unitatea de învățământ, în cadrul unui proiect Erasmus.
Aceasta este prima întâlnire din acest an școlar, din cadrul proiectului bilateral româno - olandez derulat de Colegiul Național Pedagogic 
"Constantin Brătescu" din Constanța în parteneriat cu liceul R.S.G. Sligerbos Levant.
"Colaborarea cu instituția olandeză a început în anul 2009 când ambele școli au făcut parte din proiectul Comenius, finanțat de Uniunea Europeană - Byond Words. De atunci, schimburile de experiență dintre cele două instituții au continuat, fiind organizate anual în lunile aprilie și octombrie", explică directorul Colegiului Național "Constantin Brătescu", prof. Anamaria Ciobotaru, inițiatorul și coordonatorul proiectului.
O altă colaborare cu instituția olandeză a fost în cadrul proiectului Erasmus + "On the Move in Europe", proiect care s-a finalizat anul școlar trecut și la care au participat și instituții de învățământ din Spania, Italia, Ungaria și Germania.
Astfel, 20 de elevi ai colegiului, îndrumați de prof. dr. Polixenia Popescu și prof. dr. Carmen Florescu, participă, pe parcursul acestei săptămâni, la activități comune, alături de cei 20 de elevi olandezi și de cei 3 profesori din cadrul liceului R.S.G. Sligerbos Levant, Harderwijk, Olanda.


Programul include asistențe la ore, vizite la muzee și la principalele obiective culturale ale orașului nostru, precum și lecții de familiarizare cu istoria și particularitățile Dobrogei – adevărat model intercultural, susținute în limba engleză de către elevii și profesorii participanți la proiect. 
"Instituția noastră reprezintă, în acest context, pentru instituția olandeză, un exemplu de bună practică pentru promovarea valorilor naționale și conservarea tradiției instituționale – formarea de peste 100 de ani a cadrelor didactice pentru învățământul preșcolar și primar dobrogean și național", adaugă prof. Anamaria Ciobotaru.


Schimbul de experiență se va încheia cu prezentarea proiectelor comune realizate de elevii români și olandezi pe parcursul acestei săptămâni în fața profesorilor și familiilor gazdă. Următorul schimb de experiență va avea loc în luna octombrie a acestui an când cei 20 de elevi ai Colegiului vor merge în Harderwijk, Olanda.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7135 secunde