Oaspeți din Bulgaria și Ucraina la hramul bisericii "Sfântul Haralambie"

201
1
Oaspeți din Bulgaria și Ucraina la hramul bisericii

Articole recomandate

Miercuri, 10 februarie, Parohia "Sfântul Haralambie", din Constanța, își serbează ocrotitorul spiritual. La acest eveniment vor participa, alături de Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, alți doi ierarhi din străinătate: Prea Sfințitul Longhin, Episcop de Bănceni din Ucraina și Prea Sfințitul Tihon, Episcop de Tiberias și superior al catedralei "Alexander Nevski" din Sofia, Bulgaria. 


"Miercuri, clericii și credincioșii din parohie îi vor întâmpina pe cei trei ierarhi la intersecția bulevardului Tomis cu bu-levardul Aurel Vlaicu, în zona Vapor, la ora 8.30, apoi, împreună, vor merge în pro-cesiune cu icoana Maicii Domnului "Apărătoarea Moldovei" și moaștele Sfinților Ioachim Vatopedinul, Haralambie și Dimitrie Noul Martir la biserica "Sfântul Haralambie", pe bulevardul Tomis, la numărul 301. Aici, începând cu ora 9.00, va fi oficiată Sfânta Liturghie", explică re-prezentanții Arhiepiscopiei Tomisului.


Credincioșii vor putea cinsti icoana Maicii Domnului "Apărătoarea Moldovei", adusă de la mănăstirea Hârbovăț, din Republica Moldova, și moaștele Sfântului Ioachim Vatopedinul, din Mitropolia Gly-fada, Grecia, până pe data de 28 februarie.


Reamintim că Prea Sfințitul Longhin este cunoscut drept tatăl celor 400 de copii, mulți dintre ei cu grave dizabilități sau bolnavi, dar pe care i-a înfiat și le poartă de grijă la mănăstirea Bănceni.


Pe 10 februarie Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie, care a trăit pe vremea îm-păratului roman Septimiu Sever (193-211). A propovăduit credința în cetatea Magnesia, unde a fost hirotonit episcop. La o vârstă înaintată a fost arestat și supus unor chinuri greu de imaginat. Cu toate acestea, nu s-a îndepărtat de credință, ci i-a convertit la creștinism, inclusiv pe fiica împăratului. Episcopul Haralambie a fost condamnat la moarte prin decapitare. A trecut la Domnul în anul 202, la vârsta de 113 ani.


Comentează știrea

Sfanta insistență
9 februarie 2016
1,2,3...

Adică, haralambofisme !

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 16 Ianuarie 2016
Stire din Cultură-Educație : Duminică, îl cinstim pe Sfântul Anton
Pagina a fost generata in 0.4489 secunde