Oare cine să fie? Zece directori de școli constănțene nu mai încep anul școlar în… fotoliu

Vineri, 07 August 2015, 20:18
7163
Cum era de așteptat, ca de altfel după fiecare evaluare "estivală" a activității directorilor de unități de învățământ, se lasă cu anunțuri de schimbare, mai mult sau mai puțin previzibile, ca nominalizări.

Așadar, în Consiliul de administrație al Inspectoratului Școlar Județean Constanța de vineri, 7 august, s-a decis ca în 232 de unități de învățământ constănțene directorii și directorii adjuncți să-și continue activitatea și în anul școlar 2015-2016 sau cel puțin până la declanșarea calendarului de orga-nizare a concursului de ocupare a funcției de directori.

În schimb, alți zece directori sau directori adjuncți nu vor mai avea ocazia să se întoarcă în fotoliul de lângă secretariatul școlii și cel mai probabil vor reveni alături de colegii din cancelarie.

Oficial, așa după cum ne-a informat prof. Alina Codreanu, inspector școlar general adjunct, o parte dintre ei au solicitat să nu mai fie numiți în funcții din motive personale, un alt director a invocat schimbarea de domiciliu, un alt caz fiind motivat de intrarea în concediu pentru creșterea copilului. În schimb, sunt și câteva cazuri de directori în activitatea cărora au fost depistate deficiențe de ordin managerial, motiv pentru care le va înceta activitatea la conducerea instituției. "În consiliul de administrație de astăzi (vineri, 7 august - n.r.), s-a decis ca în următoarea perioadă, în cele zece unități de învățământ să se organizeze consilii profesorale, în cadrul cărora, prin vot secret, să fie ales un profesor titular care să dețină funcția de director începând cu data de 1 septembrie", a mai adăugat prof. Codreanu.

Cât despre numele celor care vor fi schimbați, din motive de "securitate" și pentru a nu mai afla din presă că nu vor mai fi directori, s-a decis ca acest anunț să fie făcut oficial de către Inspectoratul Școlar. De parcă respectivii nu s-ar ști cu musca pe căciula și nu ar fi aflat de câteva săptămâni că le sunt zilele numărate ca… șefi.

Din păcate, ordinul de ministru al Educației, din 22 septembrie 2014, care reglementează funcționarea consiliilor de administrație în unitățile de învățământ și care la alineatul 2 al articolului 14 prevede afișarea la loc vizibil a deciziilor nu se aplică și în cazul ISJ Constanța. 

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.1651 secunde