"Oamenii de poveste" la malul mării cu Armenag Manisalian

278

Articole de la același autor

Primăria Municipiului Constanța împreună Uniunea Armenilor din România, Filiala Constanța și Comunitatea Elenă Elpis vă invită să descoperiți "Oamenii de poveste" care au marcat orașul de la malul mării.


Vineri, de la ora 19.00, la intersecția Străzii Revoluției din 22 Decembrie 1989 cu Bd. Regina Elisabeta, veți afla povestea fascinată a lui Armenag Manisalian, mare comerciant, exportator de cereale și liderul Uniunii Armenilor din România, la începutul anilor 1900.


Povestea lui va fi spusă de vicepreședintele Ordinului Arhitecților din Constanța, Radu Cornescu și de președintele Uniunii Armenilor din România, Filiala Constanța, dr. Liviu Merdinian, chiar în locul în care, acum mai bine de 100 de ani, omul de afaceri construia Palatul Manisalian de pe bulevardul Regina Elisabeta. 


Clădirea, o adevărată capodoperă arhitecturală, a fost distrusă în timpul bombardamentelor din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Pe locul ei a fost construit blocul S.N.C. unde sunteți așteptați cu drag vineri seara, de la ora 19.00.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4429 secunde