O viață într-o carte. Păpușarul Aneta Forna Christu- peste 60 de ani de carieră

317
O viață într-o carte. Păpușarul Aneta Forna Christu- peste 60 de ani de carieră - anetafornachristu-1579709890.jpg

Articole de la același autor

Teatrul de Copii și Tineret "Căluțul de Mare" găzduiește în data de 31 ianuarie, la ora 11.30, lansarea cărții "Aneta Forna Christu- Păpușarul cu suflet de copil". Volumul este coordonat de secretarul literar Anaid Tavitian și va fi prezentată de Corina Apostoleanu, Steliana Bajdechi, Constanța Călinescu, Lică Gherghilescu și Tiberiu Roșu. 


Despre Aneta Forna Christu nu se pot spune decât lucruri la superlativ. În primul rând, ea este un actor pasionat, dăruit cu totul artei sale. Nu se mulțumește cu puțin, se "îmbolnăvește" pentru lucrarea sa, în căutarea și atingerea perfecțiunii. 


Apoi, fiecăruia dintre personajele interpretate le dăruiește câte puțin din sufletul și personalitatea ei. Colegii de breaslă spun că Aneta Forna Christu este actrița care simte sufletul păpușii într-un mod cu totul remarcabil. 


Precizăm că Nuți Forna, cum îi spun prietenii, este actriță a Teatrului de Păpuși din Constanța din anul 1957. Despre cum și-a început cariera de actriță a teatrului, Nuți Forna Christu își amintește că era încă elevă și s-a dus la concurs îmbrăcată în uniforma de liceu. 


"Totul s-a întâmplat într-o vară, înainte de a lua decizia dacă merg la facultate sau nu. Teatrul de Păpuși Constanța pusese un afiș în oraș că organizează cursuri pentru actori - păpușari, în special bărbați și așa a început totul. Din zece candidați, au ales trei bărbați și pe mine. La scurt timp, la data de 1 octombrie 1957, am dat concurs și după aceea au început cursurile. Îmi amintesc că am învățat psihologia copilului și limbi străine.Totul era atât de frumos", a declarat ea, la un moment dat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8945 secunde