O satiră feroce la adresa umanității, în regia lui Bogdan Caragea, în premieră la Teatrul de Stat

1258
O satiră feroce la adresa umanității, în regia lui Bogdan Caragea, în premieră la Teatrul de Stat - f7ce06530c8b74382f8f8e852a5beda6.jpg
Publicului iubitor de teatru i se pregătește un nou spectacol, în regia lui Bogdan Caragea, directorul de producție al Teatrului de Stat Constanța.
Spectacolul se bazează pe textul semnat de cunoscutul autor italian Luigi Pirandello, "Omul, bestia și virtutea", și va avea premiera, probabil la sfârșitul acestei luni.
Bogdan Caragea ne-a mărturisit că piesa lui Pirandello este o alegere personală, dorind să scoată în evidență, prin spectacolul pe care îl montează prestația actorilor, redescoperiți de fiecare dată prin noi provocări scenice. "Vreau să insist pe jocul actorilor, pentru că pe ei îi iubesc mai mult decât orice pe lume", a spus regizorul.
Piesa lui Pirandello, centrată pe natura umană și defectele ei, este un text mai puțin cunoscut, spre deosebire de celebrele sale romane, precum "Unul, niciunul și o sută de mii" sau "Bătrâni și tineri".
"Omul, bestia și virtutea" reinterpretează trei măști umane clasice, profund animate de purul instinct al supraviețuirii, pregătite a fi expuse și apoi negate. Pirandello compune din cele trei identități un manifest contra ipocriziei umane, considerându-și piesa una dintre cele mai feroce satire scrise vreodată împotriva umanității și a valorilor sale abstracte.
Din distribuția spectacolului vor face parte: Adrian Dumitrescu, Liviu Manolache, Alexandru Mereuță, Andrei Cantaragiu, Florentin Roman, Bogdan Bucătaru, Geo Dobre, Luiza Sarivan, Cristina Oprean, Luiza Martinescu și Bogdan Caragea. Scenografia este semnată de Eugenia Tărășescu Jianu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 03 Februarie 2010
Stire din Cultură-Educație : La mulți ani, Lucian Iancu!
Pagina a fost generata in 0.8953 secunde