O săptămână de film francez, la Constanța

165
O săptămână de film francez, la Constanța - filmfrancez6l-1445795163.jpg

Articole de la același autor

În perioada 26 octombrie - 8 noiembrie, se desfășoară Festivalul de Film Francez, aflat deja la cea de-a 19-a ediție. Evenimentul cultural va avea loc în opt orașe din țară, incluzând o săptămână inedită în colaborare cu Cahiers du Cinéma, una dintre cele mai cunoscute reviste de critică de film. 


Alianța Franceză este co-organizator al acestei manifestări la Constanța, cu sprijinul Cityplex Mall. Astfel, în orașul nostru, festivalul debutează astăzi și se va încheia vineri, 30 octombrie. 


Festivalul cuprinde patru secțiuni și oferă publicului cinefil ocazia de a descoperi sau a redescoperi filmele emblematice ale cinematografiei franceze contemporane, filme cu succes atât la public, cât și din partea criticilor, cu premii prestigioase în festivalurile din lumea întreagă din 2015. 


Ediția 2015 a festivalului aduce un omagiu regizoarei de origine belgiană Chantal Anne Akerman, binecunoscută publicului pentru filmele feminine și feministe. Filmul selectat, Nebunia Almayer (2011), cu Stanislas Merher, Aurora Marion și Marc Berbe în rolurile principale, este o adaptare a romanului cu același nume de Joseph Conrad și are patru nominalizări la Magritte Award. 


Toate filmele sunt în versiunea lor originală și au subtitrare în limba română, spun organizatorii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Duminică, 25 Octombrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Corina Chiriac, declarația zilei
Pagina a fost generata in 1.2659 secunde