O nouă simulare a examenelor naţionale, la Constanţa. Testările, programate înainte de Paște

1760
O nouă simulare a examenelor naţionale, la Constanţa. Testările, programate înainte de Paște - fondonouasimularejudeteana-1617814887.jpg

Articole de la același autor

Elevii din clasele terminale din judeţul Constanţa fac tot posibilul să recupereze, până la vară, lacunele acumulate pe perioada cursurilor online şi să se pregătească pentru examenele naţionale. Deja, mulţi dintre ei au început pregătirea suplimentară la şcoală, chiar dacă este vacanţă. Iar IȘJ va organiza, până la Paște, o nouă simulare a Evaluării şi Bacului.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Constanța a anunţat că intenționează să organizeze chiar luna aceasta prima simulare județeană a examenelor naționale pentru elevii din clasele terminale. „Inițiativa vine în contextul în care, în această perioadă, în instituțiile școlare se derulează deja activități remediale cu prezența fizică a elevilor din clasele a VIII-a în cadrul Programului național pilot de tip «Școala după școală» (ȘDȘ), precum și a elevilor de liceu cuprinși în Proiectul privind învățământul secundar-ROSE”, explică purtătorul de cuvânt al IȘJ, prof. Marinela Mrejeru.

Aceste programe remediale au ca scop sporirea șanselor care elevii din clasele terminale să obţină rezultate bune la examenele naţionale de la vară. „Așadar, organizarea unor simulări județene le oferă elevilor posibilitatea de structurare a informațiilor dobândite până în prezent, precum și o fixare a procedurilor ce trebuie respectate în aceste situații de examen, astfel încât rezultatele finale să fie pe măsura bagajului de cunoștințe dobândit în anii anteriori de studiu”, mai susţine reprezentantul IȘJ.

Deja, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a solicitat avizul Direcției de Sănătate Publică a Județului Constanța (DSP) pentru organizarea la nivelul unităților de învățământ preuniversitar a probelor de simulare, în luna aprilie. Astfel, pe 14 şi 15 aprilie, vor avea loc probele de limba şi literatura română, respectiv matematică, pentru absolvenții clasei a VIII-a, iar, pe 20, 21 şi 22 aprilie, vor fi simulate probele scrise ale Bacalaureatului 2021. Conform etapelor procedurale specifice, după obținerea avizului DSP, Inspectoratul Școlar Județean Constanța va solicita Instituției Prefectului- Județul Constanța aprobarea prin Hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a desfășurării simulărilor județene.



A doua simulare, în luna mai


„Menționăm că aceste simulări nu presupun condiții suplimentare de organizare deoarece unitățile de învățământ funcționează în prezent cu respectarea măsurilor pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2 și managerii școlari cunosc deja toate procedurile care reglementează desfășurarea activității de simulare. De asemenea, în funcție de evoluția epidemiologică la nivelul județului nostru, intenționăm organizarea celei de-a doua simulări în luna mai”, subliniază inspectorul şcolar general, prof. Sorin Mihai.

În ce priveşte subiectele ce vor fi folosite la simulări, se iau în calcul două variante, una cu elaborarea itemilor la nivel judeţean şi cea de-a doua cu obţinerea unor subiecte redactate la nivelul Ministerul Educaţiei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5033 secunde