O nouă provocare pentru studenții și elevii creativi - TeCHALLENGE 2018

178
O nouă provocare pentru studenții și elevii creativi - TeCHALLENGE 2018 - onouaprovocare-1520436562.jpg

Articole de la același autor

După succesul înregistrat anul trecut, când au intrat în concurs 50 de propuneri de proiecte inovatoare din 31 de județe, competiția TeChallenge revine, anul acesta, cu o nouă provocare. Astfel, a doua ediție a concursului de proiecte inovatoare în domeniul conectivității și al energiei se va desfășura în perioada 6 martie - 26 octombrie 2018, timp în care participanților li se oferă ocazia să-și pună în valoare cunoștințele tehnice, iar cele mai creative dintre acestea vor fi premiate.


TeChallenge se adresează atât studenților înscriși în ciclurile de licență, masterat și doctorat, cât și tuturor elevilor din învățământul liceal de stat sau particular din toată țara. Prin această competiție, elevii și studenții sunt încurajați să își pună în valoare abilitățile tehnice și creative, pentru a dezvolta proiecte inovatoare care pun în valoare conectivitatea și sunt orientate în crearea a noi surse de energie sau eficientizare a celor existente în domenii multiple (orașe inteligente, mobilitate și gaze naturale).


Competiția propune ca domenii de proiecte eficiența energetică (procese industriale, facility management, case conectate, clădiri pasive energetic), noi surse de energii regenerabile (eoliană, marină, energia valurilor, geotermale, fotovoltaică, biomasă), tehnologii inteligente (smart grids, big data, smart metering), orașe inteligente și mobilitate (teritorii pozitive energetic, mobilitate verde, orașe inteligente), gazele naturale în secolul XXI (power to gas, biometan, GNL, CNG). 


Participanții se pot înscrie pe site-ul proiectului, http://techallenge.pub.ro/, până la data de 4 octombrie 2018, cu proiecte realizate individual sau în echipă, numărul componenților unei echipe nefiind limitat. Proiectele vor fi evaluate de un juriu format din profesori ai Universității Politehnice București și angajați ai companiei care sponsorizează acest eveniment educațional (Honeywell Romania), iar criteriile de selecție vor fi: gradul de inovare, fezabilitatea și potențialul de a fi transformate în proiecte reale precum și valoarea adăugată a acestora. 


Câștigătorii competiției vor fi premiați cu sume pornind de la 7.000 de lei pentru studenți, respectiv 6.000 de lei pentru elevi.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4279 secunde