O nouă promoție de studenți la Universitatea "Andrei Șaguna"

309

Articole de la același autor

O nouă serie de studenți ai Universității "Andrei Șaguna" din Constanța au devenit absolvenți. Aceștia au luat parte, săptămâna aceasta, la tradiționala festivitate de absolvire a studiilor universitare, care a avut loc la sediul instituției de învățământ. 


Cu această ocazie, absolvenții Facultății de Drept și Științe Administrative și cei ai Facultății de Științe Economice nu au trăit doar emoția ultimului curs, dar au îngânat cu toții "Gaudeamus Igitur", iar imnul universității a răsunat, încă o dată, în Aula Magna. 


La final, tinerii au primit diplome, medalii și au transmis promoției următoare drapelul universității și simbolul facultății. Ca la orice eveniment organizat de universitate, nici de data aceasta nu au lipsit invitații, iar unul dintre aceștia a fost prof. univ. dr. Alexandru Athanasiu, fost ministru al Muncii și Protecției Sociale (1996-1999) și fost ministru al Educației și Cercetării (2003-2004). Acesta este personalitatea care a susținut cursul festiv și a acceptat ca această promoție de absolvenți șaguniști să-i poarte chiar numele, conform cutumei Universității "Andrei Șaguna". 


În cadrul evenimentului, el a susținut prelegerea cu tema "Autoritate și autoritarism", demonstrând nu doar o cultură enciclopedică, ci și o cunoaștere în profunzime a mecanismelor societății românești. 


"Domnul profesor a arătat că societatea românească își caută echilibrul prin noianul de modele împrumutate, subliniind că avem o nevoie acută de autoritate, în sensul de personalități, modele de urmat, și nu de autoritarism. În această perioadă, în care trăim într-o cultură a standardizării comportamentelor, a îndemnat tinerii să-și caute nordul spiritual, să-și proiecteze idealuri, să fie ambițioși, să devină «lifturi sociale» și să nu trăiască analizând simplist «ce am de câștigat, ce am de pierdut?», abordare care dezumanizează, în concepția domnului profesor", au precizat reprezentanții universității. 


La final, Athanasiu a primit din partea universității, diploma de Membru de Onoare al Senatului, însoțită de medalia "Sfântul Ierarh Andrei Șaguna", iar din partea absolvenților, placheta "Promoția 2018 - prof. univ. dr. Alexandru Athanasiu". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9332 secunde