O nouă promoție de mirciști! Doi șefi de promoție, cu 10 pe linie

2435

Articole de la același autor

O nouă generație de mirciști și-a luat zborul și se pregătește să dea piept cu viața. Absolvenții promoției 2019 a Colegiului Național "Mircea cel Bătrân" au sărbătorit, ieri, "Ultimul clopoțel". 


Mai emoționați ca oricând, însoțiți de părinți, îmbrăcați cu robele elegante, toți cei 186 de absolvenți au fost strigați pe rând de către diriginți și felicitați pentru rezultatele pe care le-au obținut de-a lungul celor patru ani de liceu. Chiar dacă mulți dintre ei au deja aproape 19 ani, nu s-au sfiit să-și pună pe cap coronițele de premianți și să se bucure de diplomele câștigate cu multă muncă și seriozitate.  


"Aceștia sunt primii copii ai secolului XXI din mileniul al treilea, cei născuți în anul de grație 2000. Ei sunt generația majoră care a pășit în lume zilele acestea prin exercitarea dreptului de a contribui la democrația cetății și la consolidarea casei comune Europa. De-acum încolo vă veți bucura de privilegiul de a fi mircist, pe care l-au creat generațiile dinaintea voastră, dar la care ați contribuit și voi. Nu uitați afirmația celebră: «Nu căutați succesul, ci valoarea!». Dați sens vieții voastre, împliniți-vă vocația, fiți demni, cinstiți și omenoși. Nu uitați ce a făcut colegiul pentru voi, afirmați-vă spre măreția lui și devenirea voastră", le-a urat directorul Colegiului Național "Mircea cel Bătrân", prof. Vasile Nicoară. 


După enumerarea mirciștilor olimpici, care au făcut cinste liceului participând la diferite olimpiade și concursuri naționale și internaționale, au fost premiați și șefii de promoție - Mihaela Catană și Mihnea Georgescu, ei încheind liceul cu media 10.  


"Fără doar și poate, nu am fi ajuns în această ipostază în lipsa modelelor pe care corpul didactic merituos le-a stabilit sau a oportunităților de a învăța de la aceștia atât aspectele teoretice, informaționale, cât și cele sufletești, omenești, pe care le-am descoperit dincolo de profesor, acolo unde se află un om. Reprezint, cu o mândrie pe care nu o pot exprima prin simple cuvinte, o generație aflată la granița dintre impas și evoluție, care sper că, luând în considerare faptul că din ce în ce mai mulți dintre noi aleg să rămână în țară și încearcă să facă ceva mai bun, va tinde către un viitor mai prosper", a mărturisit Mihaela Catană. 


La rândul său, Mihnea Georgescu a recunoscut că toți cei patru ani au trecut prea repede. 


"Sunt bucuros de a fi reprezentant al unei promoții, al unora dintre cele mai sclipitoare minți pe care le are de oferit județul și țara noastră. Mult succes tuturor colegilor în tot ceea ce urmează, să aveți încredere în ce puteți și să vă mândriți cu ceea ce ne leagă: faptul că suntem toți mirciști", a fost mesajul lui Mihnea către colegii săi de generație. La final, și elevii și părinții și profesorii au cântat cu toții "Ani de liceu", cu lacrimi în ochi, dar fericiți și cu sufletele pline de speranțe și visuri. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6513 secunde