O nouă premieră pentru copii: "Elefănțelul curios"

522
O nouă premieră pentru copii:

Articole de la același autor

Teatrul de Copii și Tineret "Căluțul de Mare" le pregătește o nouă premieră celor mici, aceasta urmând a avea loc duminică, 10 iunie, de la ora 11.30, la sediul instituției. "Elefănțelul curios" este o adaptare după povestea "Puiul de elefant" a lui Rudyard Kipling. Cunoscutul actor, regizor și scenarist Cristian Mitescu este cel care semnează regia și scenariul, scenografia este asigurată de Eugenia Tărășescu Jianu, muzica îi aparține compozitorului Viorel Andrinoiu, iar coregrafia lui Ionuț Sergiu Anghel.

Din distribuție fac parte: Rovena Paraschivoi, Claudia Zaharia, Grațian Prisăcariu, Andrei Stroescu și Ion Ciolan.

Cu această ocazie, cei mai mici spectatori vor avea posibilitatea de a descoperi periculoasa junglă africană, împreună cu elefănțelul Bombo, haios, mititel și "curios nevoie mare", care pornește către fluviul Nil să afle ce mănâncă un crocodil.

În această călătorie, micuții spectatori se vor întâlni cu o mulțime de animăluțe și păsări exotice cum ar fi maimuțele certărețe și grijulii, papagalii "vorbitori", zebre, o panteră, leul cel fioros, hipopotamul cel urât și îndesat, dar îndrăgostit de girafa zveltă și frumoasă, șarpele cel viclean sau crocodilul de Nil.

Totodată, ei vor asculta cântecele misterioase ale lunii și vor descoperi cât de bune sunt bananele pentru sănătate, mai ales cele vorbitoare, învățând, în același timp, că atunci când ceilalți te sprijină, chiar dacă te dojenesc sau te cicălesc, există mereu "acasă", indiferent de vârsta pe care o ai sau încercările prin care treci.

Ideea montării acestui spectacol a plecat de la povestirea lui Kipling. "Ne-am tot gândit la titlu și am oscilat între mai multe denumiri, dar ținând cont că la Constanța a mai fost montat cu ani în urmă un spectacol cu titlul «Elefănțelul curios», având-o pe Aneta Forna Christu în rolul principal, am zis să păstrăm același titlu. Elefănțelul este un pui care vrea să afle cât mai multe despre natură, despre junglă, despre comportamentul animalelor și odată cu el, și copiii vor cunoaște animalele din jungla africană, deci este o formulă de a cunoaște toate animalele și aici fac referire la zebră, papagal, girafă, hipopotam, șarpe etc. Personajul principal trece printr-o serie de întâmplări, unele haioase, altele periculoase. Copiii, evident, vor merge alături de elefănțel și vor trece prin toate aceste întâmplări alături de el. Echipa cu care am lucrat la această piesă este aceeași de la «Prințesa și broscoiul». Premiera se va juca în acest weekend, urmând ca spectacolul să fie reluat după vacanța de vară", a declarat, pentru "Cuget Liber", regizorul Cristian Mitescu. Spectacolul se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între trei și șapte ani.  

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4127 secunde