€ 4.7345
£ 5.2361
$ 4.2201

Mai multe ştiri online:

O nouă premieră la "Oleg Danovski": spectacolul "Magic Swing"

Ştire online publicată Sâmbătă, 21 Aprilie 2018. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Teatrul de Operă și Balet „Oleg Danovski” le-a pregătit constănțenilor, în acest week-end, o nouă surpriză: premiera spectacolului „Magic Swing”, care va avea loc, duminică, 22 aprilie, începând cu ora 19.00. 


Concepția spectacolului este semnată de Gabriela Dobre, care spune că sugestia realizării piesei i-a fost oferită de unul dintre colegi, solist în acest spectacol, baritonul Cristian Parmac. Ulterior, ea a dezvoltat ideea, într-o deplină armonie de idei și colaborare cu Iulian Ghencea, coregraful acestui proiect și cu asistentul-coregraf, Petronela Iordache. 


„Tuturor ne era dor de muzica plină de romantism a anilor ‘30, ‘40, ‘50, ‘60, de șlagărele nemuritoare ale acelor timpuri și ne-am dorit să le dăruim publicului nostru drag, îmbrăcate în haina prețioasă a dansului. De aceea, melodiile interpretate live, precum «Only you», «Strangers in the night», «Sing, sing, sing», «Love me tender», «Rum and coca cola» sau «Chatanooga choochoo» sunt ilustrate cu grație sau virtuozitate prin momente de balet clasic, neoclasic, jazz și dans sportiv, într-o scenografie simplă, dar completată de trăirile intense pe care le reflectă această muzică fără egal, în frumusețe și trăinicie. Spun trăinicie, pentru că aceste șlagăre, care au bucurat și însuflețit generațiile bunicilor și părinților noștri, au același impact și asupra tinerilor, transced temporalitatea”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, Gabriela Dobre. 


Potrivit acesteia, pe scenă vor urca următorii soliști: Daniela Vlădescu, steaua acestui show, Cristian Parmac, Adrian Pârlea, Raluca Daraban, Maria Cernat, Iulian Bratu, Veronica Răceală, Octavian Minea și Bogdan Ocheșel, balerinii Sorin Gâlcă, Marian Basarabeanu, Renata Soares (Brazilia), Adelaida Sanchez (Columbia) și Francesco de Benedictis (Italia), precum și mult premiații dansatori sportivi Horia Gabriel Iordache, Andreea Guțu, Cristian Alexandru Panduru, Andreea Daniela Pieptea și Mălina Gabriela Prian, care creează, împreună, rețeta succesului. 


„Fără munca echipei tehnice, nimic nu era posibil, iar ei sunt artiștii care pun în mișcare mecanismul acesta, care este spectacolul pe scenă, de aceea îi mulțumesc celui care a realizat materialul sonor, Bogdan Costea, light-designerului Ștefan Sterian, regizorului tehnic Adrian Renea și doamnelor Romanța, Violeta, Coca și Florenta, care ne îmbracă frumos și ne îngrijesc ca pe copiii lor. Cu toții, o echipă unită și entuziastă, am petrecut, neobosiți, luni de muncă zi-lumină, în dorința de a le oferi prietenilor noștri, fideli spectatori, o seară magică, strălucitoare, antrenantă, pasionantă, emoționantă”, a mai spus realizatorul spectacolului. 


Prețul unui bilet este de opt lei pentru copii și elevi, 15 lei pentru pensionari și studenți și 20 lei, 25 lei, 30 lei, 40 lei, 50 lei, în funcție de locul ocupat în sală, pentru ceilalți spectatori. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7871 secunde