O nouă premieră la Constanța: "Zbor deasupra unui cuib de cuci"

542

Articole de la același autor

După ce a trecut de rigorile a două festivaluri naționale de teatru - Festivalul Național al Școlilor de Teatru "Hyperion iese la Godot" București și Festivalul Școlilor de Teatru "Buzău iubește Teatrul" -, spectacolul "Zbor deasupra unui cuib de cuci", o producție a Facultății de Arte din cadrul Universității "Ovidius", a ajuns acasă. 


Astfel, duminică, 18 iunie, începând cu ora 19.00, acesta va fi jucat, în premieră, pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret Constanța "Căluțul de mare". 


Spectacolul-examen "Zbor deasupra unui cuib de cuci", după romanul omonim aparținând lui Ken Kesey, a fost realizat în cadrul programului "Primul pas", desfășurat în baza unui protocol de colaborare între Facultatea de Arte a Universității "Ovidius" și Teatrul pentru Copii și Tineret "Căluțul de mare". 


Regia spectacolului stă sub bagheta prof. univ. dr. Daniela Vitcu, la asistență regie le regăsim pe asist. univ. drd. Mirabela Moroșanu și asist. univ. drd. Dana Cojan, coregrafia aparținând lect. univ. drd. Stela Cocârlea, iar muzica este semnată de Alexandru Neș. Scenariul (traducerea și dramatizarea) este realizat de Marius Oltean. 


Din distribuție fac parte Vlad Cristian Fiu (student în anul III, clasa prof. univ. dr. Daniela Vitcu - desemnat "Cel mai bun actor" al tinerei generații, la Festivalul "Buzău iubește Teatrul"), Iulian Marinescu (desemnat "Cel mai bun actor în rol secundar", la Festivalul Național de Școlilor de Teatru "Hyperion iese la Godot"), Ionuț Dulgheriu (asist. univ. drd. Facultatea de Arte - "Cel mai bun actor în rol secundar" - Festivalul Național al Școlilor de Teatru "Hyperion iese la Godot"), Loredana Adăscăliței, Edi Vacariu, Mirela Mihai, Iuliana Petcov, Otilia Nicoară, Valentin Ispas, Alina Drenea, Irina Zlăteanu, Catinca Hanțiu, Cristian Menaef, Lidia Ionescu-Shiller, Andrada Dobre, Alexandru Săplăcan. 


"Zbor deasupra unui cuib de cuci" este un spectacol despre oameni, în general, despre cum facem alegerile în viață, cum ni le asumăm, ce percepții avem despre viață, deși poate ne este teamă să recunoaștem, cât de curajoși suntem în relațiile cu ceilalți, cu autoritățile, cu noi înșine, ce ne dorim în fapt, cum ne urmăm visurile, cum murim etc. Ca urmare, "spitalul de nebuni" în care se petrece acțiunea este un spațiu în care fiecare dintre "locatari" este forțat să își creeze o viață, un "acasă". Nou venitul este cel care va destabiliza ordinea firească a lucrurilor și viețile croite de pacienții în halate albe, inocenți din punct de vedere social. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.915 secunde