O nouă întâlnire dedicată memoriei preoților dobrogeni

322
O nouă întâlnire dedicată memoriei preoților dobrogeni - onouaintalnire-1456501554.jpg

Articole de la același autor

În cadrul proiectului Departamentului Cultural al Arhiepiscopiei Tomisului, intitulat "Preoți militari dobrogeni în Primul Război Mondial", duminică, 28 februarie, începând cu ora 11, va avea loc, în biserica "Adormirea Maicii Domnului II" din Constanța, comemorarea preotului căpitan Constantin Sădeanu. 


La eveniment vor lua cuvântul: Mihail Sădeanu, nepotul preotului Constantin Sădeanu, protosinghelul Maxim Vlad, prof. dr. Costin Scurtu - directorul Muzeului Militar Național "Regele Ferdinand I" Filiala Constanța, Ionuț Druche - directorul Editurii Arhiepiscopiei Tomisului, și Mihaela Burlacu, consilier superior în cadrul Direcției de Cultură a Consiliului Județean Constanța, scriitor - membru al Uniunii Scriitorilor din România.


Părintele Constantin Sădeanu s-a născut pe 8 aprilie 1878, în comuna Crăciuneii de Jos, județul Olt. Din anul 1912 este numit preot la "Biserica Adormirea Maicii Domnului II" din Constanța, unde slujește până în 1944. În anul 1916 cade prizonier de război în celebra bătălie de la Turtucaia, Bulgaria, și timp de doi ani este trecut în mod succesiv până la 1 octombrie 1918 prin lagărele de prizonieri români de la Sliven, Orhania, mina de cărbuni Pernic și Rusciuk. Ultima parte a vieții a petrecut-o deportat de regimul comunist la Băicoi, județul Prahova, unde a trecut la Domnul în anul 1969, fiind înmormântat în Cimitirul Mănăstirii Cernica.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9065 secunde