€ 4.734
£ 5.2448
$ 4.2129

Mai multe ştiri online:

O nouă ediție a concursului județean de creație de bandă desenată

Ştire online publicată Sâmbătă, 16 Decembrie 2017. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
„Moș Crăciun în localitatea mea“ este tema de anul acesta a concursului județean de creație de bandă desenată „BD Noël-BD Santa“, inițiat de Școala Gimnazială nr. 33 „Anghel Saligny” și de Liceul Teoretic „Decebal” din Constanța.


Ajunsă la cea de-a doua ediție, competiția reunește elevi de gimnaziu și liceu din 27 de unități de învățământ, provenind din 10 localități din județ. „Am fost impresionată de creativitatea și sensibilitatea de care au dat dovadă concurenții. În benzile desenate de anul acesta se zăresc monumente istorice sau clădiri emblematice ale localităților din care provin aceștia. Uneori, Moș Crăciun învăluie totul în magie și toți copiii, fără excepție, primesc cadouri minunate, la care nici nu au visat. Alteori, Moșul își tratează afecțiunile la Techirghiol sau rezolvă lucruri a căror stare actuală îi afectează pe cei din jur, cum ar fi reabilitarea Cazinoului din Constanța sau repararea locurilor de joacă din satul ori orașul natal“, a declarat prof. Cristina Chilianu, coordonator al proiectului.


Cele peste 200 de lucrări în limba franceză sau engleză vor fi întâi jurizate, iar premierea va avea loc, marți, 19 decembrie, la ora 14.00, la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman“ . 


Expoziția celor mai reușite creații ale concursului va putea fi admirată la bibliotecă până la începutul anului următor. 


„Aștept cu nerăbdare fiecare ediție pentru a descoperi noi lucrări ale unor copii excepționali care își doresc să se exprime, să comunice, să ne dezvăluie universul copilăriei lor cu atâta sinceritate. Vrem să îi cunoaștem, să îi încurajăm, să îi apreciem, să îi premiem, dar și să îi felicităm pe părinții și profesorii care îi sprijină”, a mărturisit și prof. Cristina Brebeanu, coordonator al proiectului. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7805 secunde