O mătușă Tamara autentică

408
Timp de oră și jumătate, luni seară, la Casa de Cultură a Sindicatelor Constanța,
ne-am încărcat cu energia și tonusul neobositei Tamara Buciuceanu Botez. Într-o comedie creată special pentru ea de Horațiu Mălăele, pe un text savuros al lui Adrian Lusting; așa că rețeta succesului a fost asigurată din timp.
Tema piesei este delicată, și anume alegerea destinului personal - între varianta rămânerii în țară și încercarea emigrantului de a-și croi un drum profesional "afară". Este un text pe care publicul l-a savurat poate tocmai pentru trimiterile evidente la epoca în care nu puteam spune lucrurilor pe nume.
Energia lui "Isoscel" a fost secondată cu succes de tânărul actor Șerban Pavlu. Plecat în "Țara Făgăduinței" și întors homosexual, drogat și bolnav de SIDA, personajul interpretat de Șerban Pavlu se confruntă cu o dramă, însă dincolo de durerea maximă și de traumele exacerbate se întrezăresc unele accente comice. Mătușa Tamara, la rândul ei, trăiește șocul revederii, după 15 ani, cu nepotul pe care-l înfiase, iar finalul piesei stârnește, totuși, un râs amar. Iar piesa îi oferă Tamarei Buciuceanu posibilitatea de a juca în toate registrele, de la râsul puternic până la plânsul în hohote, de la dans, la interpretare muzicală.
Decorurile piesei, semnate de Anca Marcu, amintesc de piesele clasice din repertoriul teatrelor noastre, iar costumele țin de normalitatea anilor de după Revoluție.
"Nepotu’" a ajuns în sfârșit și la Constanța, după un amplu pelerinaj prin țară dar și în diaspora, iar publicul l-a răsplătit cu multe aplauze. O comedie de doar o oră și jumătate, dar cu esență tare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7007 secunde