O mare provocare pentru pasionații benzilor desenate

186
O mare provocare pentru pasionații benzilor desenate - salonuldebenzi-1382713734.jpg

Articole de la același autor

În acest week-end, va avea loc, la Muzeul de Artă din Constanța, cea de-a 23-a ediție a Salonului Internațional al Benzii Desenate din România, în organizarea Alianței Franceze din Constanța și în colaborare cu Ambasada Franței, Asociația Bedefililor din România și Muzeul de Artă din Constanța.

Tema din acest an este "Istoria în imagini", așa încât muzeul va găzdui expoziții personale și colective pe acest subiect, iar pe parcursul zilelor de sâmbătă, 26 octombrie, și duminică, 27 octombrie, vizitatorii pot achiziționa bilete de tombolă, în valoare de 10 lei. Toate biletele sunt câștigătoare, premiul cel mare constând în trei cursuri gratuite oferite de Alianța Franceză celor interesați de învățarea limbii lui Molière.

La eveniment, și-au confirmat participarea, pentru prima oară în istoria salonului: Andrei Moldovan și Mihai Ionașcu, creatorii seriei BD "Harap Alb continuă"; Mihai Timoșenco, grafician și actor din Ucraina, desenatorul seriei "Cazacii din Dobrogea", în paginile revistei BDC din Craiova; Radu Oltean, grafician și scriitor, autorul volumului "Dacia - Războaiele cu romanii" (text și desene); Arina Stoenescu, editoare și profesoară de graphic design la Universitatea din Stockholm, Suedia. Vor mai participa Puiu Manu și Marius Leștaru, care vor prezenta, tot în premieră, expoziția de planșe originale "Ioniță Tunsu, haiduc de Bucu-rești", Laurențiu Butuc - autorul comic-book-urilor "Povestiri stranii" și "Mephisto Reburn", precum și Radu Stoican, de doar 14 ani, cel mai tânăr autor BD apărut în fanzinul Comics. Ca în fiecare an, Liceul Teoretic "Ovidius" din Constanța susține cu entuziasm acest eveniment cultural de excepție prin participa-rea a două eleve: Cristina Crăciun, clasa a XII-a B, și Andreea Burlacu, clasa a VIII-a A, coordonate de prof. Nadina Aldea.

Sâmbătă, 26 octombrie, de la ora 11, va avea loc masa rotundă "Editor de benzi desenate în România. Cine citește BD la noi?", iar de la ora 16, este programată o altă masă rotundă cu tema "Istoria în imagini", ambele fiind moderate de Adrian Cioroianu și la care mai participă Puiu Manu, Marius Leștaru, Radu Oltean, Mihai Timoșenco, Constantin Cum-pănă. În paralel, în tot cursul zilei se desfă-șoară ateliere de inițiere și creație grafică, susținute de Mihai Timoșenco, proiecții de filme, vânzări de BD, sesiune de dedicații.

Ziua de duminică, 27 octombrie, va debuta, de la ora 10, cu o întâlnire cu autorii BD români, iar de la ora 11, "Banda desenată în Suedia și Ucraina" va fi prezentată de Arina Stoenescu și Mihai Timoșenco.

La ora 12, Dodo Niță, președintele Asociației Bedefililor din România, va prezenta "Revista francofonă Spirou, 75 de ani de apariție neîntreruptă".

Salonul se va încheia la ora 13 cu ceremonia de decernare a Trofeelor Sandu Florea și a premiilor concursului BD pentru copii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6196 secunde