O lecție trăită pe viu de elevii Școlii "Gheorghe Țițeica"

211
O lecție trăită pe viu de elevii Școlii

Articole de la același autor

25 de familii nevoiașe din Murfatlar și Siminoc au fost vizitate de elevi din clasele a VIII-a A și B ale Școlii "Gheorghe Țițeica", alături de coordonatorul activității, prof. Georgeta Buzgaru. Aceștia au fost mesagerii întregii instituții, deoarece activitatea de colectare de fructe și de legume, dar și de alte alimente greu perisabile a implicat de fapt toți școlarii. S-au strâns, prin bunăvoința familiilor elevilor de la "Gheorghe Țițeica", 180 kg de legume, 250 kg de fructe, dar și conserve, paste făinoase, ulei, zahăr, făină, orez, mălai, dulciuri. Familiile nevoiașe vizitate au fost luate prin surprindere, acestea nefiind anunțate de ceea ce li se pregătea.

"O, Doamne! Asta este o minune din cer!", acestea au fost cuvintele simple ale unei tinere mame din Siminoc atunci când în curtea fostului IAS, unde locuiește în prezent, au poposit câțiva elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 30 "Gheorghe Țițeica" din Constanța, cu mâinile încărcate de sacoșe în care se aflau tot felul de alimente.

"Nimic nu este prea greu atunci când dorești să dai o mână de ajutor aproapelui tău aflat în nevoie. Încercăm să îi educăm pe elevii noștri în spiritul civismului, al dorinței de a fi mereu empatici cu nevoile celor mai puțin norocoși. Bucuria de a dărui, de a fi aproape de cei care suferă reprezintă una dintre lecțiile pe care oricine trebuie să o învețe cât se poate de devreme în viață", a declarat profesorul coordonator. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4691 secunde