O ambarcațiune de 10 metri poate fi admirată la Muzeul Marinei

191

Articole de la același autor

Muzeul Marinei Române din Constanța, cu un patrimoniu unicat, invită constănțenii, dar și turiștii să descopere istoria Marinei Militare și Comerciale românești. 


Zeci de mii de exponate care ilustrează toate fazele prin care a trecut flota românească sunt expuse în sălile muzeului. De la elemente de pescuit antice, ambarcațiuni - primele tipuri, elemente de arheologie, amfore, până la cele mai recente, uniforme, piese originale din 1859, instrumente de navigație, tunuri navale, costume de scafandri, arme specifice de marină, elice, nave de luptă, ancore, tablouri, documente, exponate de o valoare documentară mare, toate acestea constituie atracția muzeului. O astfel de amforă, declară directorul Muzeului, Marius Rohart, păstrează conținutul uscat de seu de oaie și datează din secolul al II-lea d. H. Amfora a fost descoperită în Marea Neagră în 1982, la o adâncime de 40 metri, la Est de Constanța. 


Muzeul adăpostește și unul din cele mai valoroase obiecte aflate în patrimoniul său, o monoxilă (ambarcațiune primitivă) în lungime de 10 metri, datând din secolul al XV-lea, descoperită în albia Crișului Alb. Reproduceri ale unor picturi murale reprezentând corăbii cu pânze, ce se constituie în podoabe plastice și documente de preț pe zidurile unor mănăstiri românești, sunt însoțite de obiecte autentice și rare, specifice navigației. Un număr mare de documente facsimilate manual, machete de nave, stampe, monede și arme, vorbesc despre Marina românească. Cu ajutorul machetelor și a numeroase obiecte originale, expoziția de bază a muzeului ilustrează intrarea în serviciu a noi nave militare și comerciale, a navei - școală "Mircea" (II), prezintă evoluția școlilor marinei, aspecte legate de înființarea Ligii Navale Române ș.a. 


Turiștii pot vizita muzeul începând de miercuri până duminică inclusiv, între orele 9 – 17. Intrarea este de 10 lei, iar elevii și studenții vor plăti 5 lei. Veteranii și copiii sub șase ani au intrarea gratuită.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 30 Octombrie 2014
Stire din Eveniment : Eveniment la Muzeul Marinei Române
Miercuri, 29 Octombrie 2014
Stire din Eveniment : Eveniment la Muzeul Marinei Române
Pagina a fost generata in 0.5356 secunde