Mai multe ştiri online:

"Nunta lui Figaro" și "Desculț în parc", la Teatrul de Stat Constanța

Ştire online publicată Sâmbătă, 27 Ianuarie 2018. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Week-end-ul acesta, constănțenii „însetați” de teatru pot alege între „Nunta lui Figaro” și „Desculț în parc”, două piese superbe ce vor avea loc la Teatrul de Stat, începând cu ora 19.00.

Precizăm că „Nunta lui Figaro”, de Pierre Beaumarchais, este o piesă cu mare priză la public, aceasta jucându-se sâmbătă, 27 ianuarie, pentru prima dată în acest an.

Amintim că piesele din seria Figaro ale dramaturgului francez mai cuprind „Bărbierul din Sevilla” și „Mama vinovată”, toate fiind cenzurate, la vremea când au fost scrise, adică la sfârșitul secolului al XVIII-lea, de regele Ludovic al XVI-lea, care nu gusta satira la adresa aristocrației franceze. Totuși, când ele au primit aprobarea de a fi jucate, s-au bucurat de un mare succes chiar și în rândul aristocraților. Pentru cei care nu știu, opera lui Mozart cu același titlu a fost cântată pentru prima dată în 1786, la doi ani după debutul piesei de teatru.

În secolul nostru, Figaro va fi interpretat, pe scena TSC, de actorul Tani Ștefu. Alături de el, își vor face apariția Bogdan Caragea, Luiza Sarivan, Luiza Martinescu, Cristina Oprean, Lana Moscaliuc, Cosmin Mihale, Florentin Roman, Laura Crăciun, Mircea-Dumitru Siromașenco, Dan Cojocaru, Alexandru Iacov, Daniela Ivanciu. Actorii se vor întrece în replici de un umor care nu și-a pierdut savoarea la mai mult de 200 de ani de când au fost rostite pentru prima dată. Regia este semnată de Cristian Ioan, iar scenografia, de Gabriela Nicolaescu.

Apoi, duminică, 28 ianuarie, toată lumea este invitată la o porție de râs, pe care și-o pot lua odată cu vizionarea comediei „Desculț în parc” a dramaturgului american Neil Simon, care, anul trecut, a împlinit 90 de ani. Aceasta este piesa devenită celebră prin ecranizarea din 1967, cu Robert Redford, Jane Fonda și Charles Boyer.

Pe scena constănțeană, Liviu Manolache este regizorul, dar și interpretul unuia dintre rolurile principale. Alături de el îi veți putea aplauda pe Nina Udrescu, Florina Stănculeț, Tani Ștefu și Gelu Ciobanu, care vă vor arăta că, în viață, sunt momente în care precauția și sobrietatea trebuie lăsate la o parte, căci nimic nu egalează plăcerea de a umbla desculț în parc, fără să-ți pese cine te vede și ce se poate întâmpla.

Scenografia spectacolului este concepută de Eugenia Tărășescu Jianu.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8707 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4053 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Cultură-Educație
miercuri, 17 iulie Foto : Mândria școlii constănțene.  Elevii de 10 ai județului! 2783 vizite, 0 comentarii Mândria școlii constănțene. Elevii de 10 ai județului!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.6623 secunde