Numirea directorilor de școli, verificată de Ministerul Educației

1118
10
Numirea directorilor de școli, verificată de Ministerul Educației - mirceadumitru-1471695682.jpg

Articole recomandate

Mircea Dumitru, ministrul Educației, a anunțat că nu va ezita să trimită Corpul de Control să verifice modul în care se fac numirile directorilor la școli, după ce a primit sesizări privind unele numiri prin detașasare care au fost făcute în unele instituții de învățământ.

Am primit în ultimele zile mai multe sesizări referitoare la modul în care, în unele județe, se petrec numirile prin detașare ale directorilor de școli. Atrag atenția tuturor inspectorilor școlari generali că numirile directorilor trebuie să țină seama exclusiv de competențele și de integritatea persoanelor în cauză", a scris ministrul Educației pe pagina sa de Facbook.

Din acest motiv, Mircea Dumitru spune că are în vedere să trimită Corpul de Control să verifice care este situația. "Nu voi ezita să trimit corpul de control pentru a verifica sesizările primite și să iau măsuri ferme în situațiile în care inspectorii școlari numesc directorii pe alte criterii", a precizat ministrul Educației.

Mircea Dumitru mai anunță că "în cel mai scurt timp vom demara concursurile pentru directorii de unități de învățământ, astfel încât să punem capăt practicilor care, an de an, au afectat profund școala".

Comentează știrea

sc 28
20 august 2016
numire

Poate incepe controlul cu scoala 28. Ca tare curiosi suntem pe ce criterii a fost numita noua directoare. Si orice numire dispusa de ISJ CONSTANTA. Vom face si noi cateva demersuri sa urgetam verificare. Chiar si o interpelare a avocatului poporului.

ce fel
20 august 2016
de numire a fost asta?

Ca sa trimita ministrul corpul de control trebuie sa faceti URGENT o sesizare! Altfel nu se misca nimic....Cine stie cand va fi organizat concursul!

corect
20 august 2016
corect

Pare foarte corect ce spune ministrul! Sunt multe cazuri de felul asta, nu se mai potolesc odata cu politicul asta in invatamant!

huo
21 august 2016
jos PSD

pe svinarciuc de la decebal numita politic o schimba cineva? numiti pe cineva independent ca Serban sau Dominte!

jurnalist
21 august 2016
colectia de proaste si putori

detasare inspector general Daca ISJCTA agreaza numirea de directori detasati .noi propunem detasarea inspectorului scolar general din alt judet .Ce parere aveti de la cd Varza Si noi, parintii de la 38? Si-a batut joc Sarchizian de noi, ne-a mintit ca invatam in program de dimineata si acum? Asta nu e in stare sa conduca o scoala cu 10 clase si voi o puneti in fruntea invatamantului? Rusineee. Numai incompetente. de la Nely Lautaresele ISJ= putorile bucovala si codreanu. Prafuitele artagea si sankizian. Fudulia si prostia sunt la ele acasa. de la Cocomarlele Spagi pe banda Si cu Cernaianu director la 30? Bucovala ii alege pe spranceana. Trebuie sa stranga si ea ceva zestre in 4 ani. Ca poate se marita. de la Pentru Gigi Cusuta cu ata alba Haaa. Barbatul lui Sarchi a cotizat? Armenii vor si ei la putere. Ce, doar machedonii??? de la Gigi ISJ fortareata prostiei Mai proaste ca ea? Irealizabil respectabili colegi. Dar cu slugile urat mirositoare sarchizian-artagea și desigur michal-codreanu este posibil. de la trista amintire bucovala-sarchizian-artagea-codreanu Epoca intunericului Sarchiziat va fi inspector asa cum a fost si director? Aroganta, 3 ore pe zi o gaseai la scoala, ignora parintii. Vai de noi, profesorii. Vom fi aruncati pe scarile isj unde oricum nu suntem bagati in seama. A pus toti incompetentii directori. Bucovala vrea adjuncte mai proaste decat ea. de la Profesor dezastru si minciuna isj Posturi ascunse la titularizare și vandute. Dosare primite cu inspecții făcute pentru titularizare și respinse în ședința publica în mod abuziv. Bucovala a evaluat cu rea intenție dosarule la concursul pentru general adjunct. Artagea a luat 2.30 la concursul pentru director CCD. Perioada neagra pentru profesorii și părinții constănțeni. Părinții au fost jigniți și aruncați pe scările ISJ de bucovala și sarchizian. Directorii se vaită ca le sunt solicitate servicii și nu doar atât de către ISJ. Rușinea educației naționale aceste personaje prăfuite. Cum spunea o colega în cancelarie "lautaresele isj" de la jurnalist corectitudine sau nu?! Se repeta istoria! anul trecut i s-a dat lui codreanu functia de general adjunct ptr ca s-a retras din concurs, sa aiba timp sa se acomodeze un an...iar acum li s-a dat functii lui artagea si sarchizian ptr ca nu s-au prezentat la concursul din iunie, dara sa aiba si ele timp sa se aclimatizeze....la concurs insa vom vedea... de la Elena de ce s-a arhivat dosarul? pai ce interes a avut ministerul sa arhiveze?...hm! ...e cam cusut cu ata alba si concursul asta!... de la profesor

sofer
21 august 2016
sunt langa bucovala

Sa nu plece bucovala. Bucovala te iubim ca că tine nu găsim!

Sc 28
21 august 2016
Numiri

Cum au numit echipa de incompetente directorii??? Cernaianu? Niculae? Nu se gasea alt director la scoala28? Cum au ales-o? Incompetente!!!!

simion
21 august 2016
banu vorbeste

A plătit frățiorul și încasează surioara. ISJ este instituția de spaga și jumulit - fraieri.

Nicu
22 august 2016
Corect

Poate vre-o echipa de la minister extrage cu penseta din cuibul de viespii zumzaitoare una si o plaseaza in fruntea scolii voastre. Nu asta va doriti veninoaselor ?

Răspuns la: Numiri
Adăugat de : Sc 28, 21 august 2016
Cum au numit echipa de incompetente directorii??? Cernaianu? Niculae? Nu se gasea alt director la scoala28? Cum au ales-o? Incompetente!!!!
nicusor,
22 august 2016
ai vreo idee geniala?

Ba da, ba da, bunaciune ce esti! Ne dorim cu toatele sa fim directoare, vrem si in CA, in CEAC, vrem sa avem toate comisiile din scoala, sa facem si ore, si mai ales ne dorim....sa dormim pe canapeaua din living-cabinet-fumoar.....!!! Atat de mult incat suntem in stare de orice, chiar si de un nou memoriu sau o sesizare mititica, sa nu ne iesim din mana. Nicusor, ai vreo idee? suntem deschise oricarei propuneri....

Răspuns la: Corect
Adăugat de : Nicu, 22 august 2016
Poate vre-o echipa de la minister extrage cu penseta din cuibul de viespii zumzaitoare una si o plaseaza in fruntea scolii voastre. Nu asta va...

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 20 August 2016
Stire din Cultură-Educație : A murit actorul Marin Moraru
Pagina a fost generata in 1.4105 secunde