Nume "grele" pe lista directorilor constănțeni schimbați din funcție!

Luni, 04 August 2014
10996
Aproape 20 de directori constănțeni nu vor mai începe anul școlar în fotoliile manageriale, fie pentru că nu și-au mai dorit acest lucru, fie au ieșit la pensie sau din cauza rezultatelor slabe obținute la examenele naționale. Decizia Inspectoratului Școlar Județean Constanța survine ca urmare a încheierii etapei de analizare și evaluare a activității managerilor de unități școlare din județul Constanța. 


Recent, în legătură cu acest subiect, inspectorul școlar general Răducu Popescu afirma: "Nu putem gira, din diferite puncte de vedere sau anumite interese din nu știu ce zonă, o unitate școlară care an de an nu confirmă. Acolo unde directorul nu are competențele și determinarea necesare pentru a face ceea ce trebuie să facă și constatăm că nu reușește să-și impună managementul și să conducă unitatea școlară către o zonă sănătoasă, nu există decât o singură soluție: căutarea unei alternative. Sunt directori care s-au descalificat prin ceea ce au făcut pe parcursul anului și care au dovedit că nu sunt competenți să administreze o unitate școlară. Am intervenit și i-am sprijinit pentru a nu perturba desfășurarea anului școlar, dar am așteptat finalizarea situației și vom interveni cu schimbările argumentate pentru fiecare director în parte. Unii renunță conștienți fiind că ritmul impus de ISJ nu poate fi susținut, ori fișa postului și atribuțiile care reies reprezintă un efort mai mare decât cel pe care îl pot susține. Sunt vreo doi directori care la evaluările pentru clasele a II-a și a IV-a nu au reușit să se organizeze", a mai precizat inspectorul general. 


Așadar, nu vor mai începe anul școlar 2014-2015 în postură de directori următoarele cadre didactice: prof. Anișoara Apostol (director adjunct la Liceul Tehnologic "C.A. Rosetti" Constanța), prof. Gabriela Roman (director adjunct Liceul de Electrotehnică și Telecomunicații Con-stanța), prof. Cristina Jichitu (director adjunct Liceul Tehnologic Cogealac), prof. Ruxandra Ianul (director Liceul Teoretic Băneasa, care a ieșit la pensie, dar va rămâne la catedră), prof. Floriana Petre (director adjunct Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu), prof. Mihai Florescu (director Școala Gimna-zială "Dan Spătaru" Aliman, căruia se pare că i-a încetat mandatul din cauza rezultatelor la Evaluarea Națională), prof. Sofia Popescu (director Școala Fântânele), prof. Osman Orhan (director Școala Gimnazială nr. 1 Făurei), prof. Constantin Boroianu (Școala nr. 6 "Nicolae Titulescu", care a ieșit la pensie), prof. Lavinia Paula Robe (Școala nr. 1 Valu lui Traian), prof. Nicolae Sandu (Școala gimnazială "Spiru Haret" Medgidia), prof. Rodica Milea (director Grădinița nr. 8) și prof. Elena Stan (director Grădinița "Mugurel"). 


Prof. Elena Crăciunescu, fost director al Școlii nr. 1 din comuna Saligny, a fost schimbată cel mai probabil în urma scandalului cu foile rupte din catalog, iar pentru prof. Mirela Florea, fost director al Școlii nr. 12 "Bogdan Petriceicu Hașdeu" din Constanța, a încetat mandatul ca urmare a faptului că nu deținea cursuri de management. Prof. Cristina Costea, fost director Liceul Tehnologic "Nicolae Dumitrescu" Cumpăna, și-a depus în două rânduri demisia și nu i-a fost acceptată, ca în cele din urmă să fie schimbată. În cazul prof. Gheorghe State, fost director al Liceului Tehnologic "Radu Prișcu" din Dobromir, apreciat manager, nu i s-a mai putut prelungi șederea întrucât nu deține gradul didactic I. 


Pagina a fost generata in 0.2 secunde