Directorul Muzeului de Istorie, Sorin Colesniuc:

"Numărul vizitatorilor pe care îl vom raporta la sfârșitul acestui an va fi considerabil scăzut"

226

Articole de la același autor

Pe parcursul celor două luni de stare de urgență, specialiștii secției Arheologie preventivă din cadrul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC) au continuat să își desfășoare activitatea.

Astfel, unii dintre ei au supravegheat lucrările de extindere sau înlocuire a rețelelor de apă, lucrări desfășurate de RAJA Constanța în diferite localități din județul Constanța. În plus, s-a mers pe șantierele arheologice de la Techirghiol și Cumpăna și în diverse zone din Constanța.

La fel, în orașul Ovidiu sunt arheologi care supraveghează lucrările ce se derulează în cadrul proiectului "Sit arheologic Ovidiu - conservare, reconstituire parțială și punere în valoare pentru integrarea în circuitul turistic a Castrului roman".

Având în vedere situația, s-au limitat pe cât posibil cercetările și supravegherile arheologice în această stare de urgență, dar au fost situații, suficient de multe ca număr, în care au existat contracte în derulare și specialiștii s-au aflat la datorie.

După cum se știe - a precizat directorul instituției, cerc. șt. Sorin Colesniuc -, expozițiile muzeelor din întreaga țară au fost închise pentru vizitatori, însă personalul de supraveghere al acestei secții a lucrat conform unui grafic stabilit de comun acord. Activitățile personalului de supraveghere au fost asemănătoare la punctele muzeale din teritoriu: Muzeul Histria, Muzeul Adamclisi și Muzeul Carsium, cu precizarea că în teritoriu s-au desfășurat și activități în aer liber: s-a tuns iarba și s-au văruit tulpinile pomilor și bordurile din jurul muzeului. De asemenea, activități de curățenie s-au desfășurat și la bazele arheologice pe care Muzeul de Istorie Constanța le are la Murfatlar și Ulmetum.

Singura problemă - a subliniat managerul - o reprezintă numărul redus de activități științifice și culturale din această perioadă, cum ar fi conferințele, simpozioanele, lansările de carte, vernisarea unor expoziții temporare, marcarea unor zile importante din istoria românilor etc.

"Cu siguranță, numărul vizitatorilor pe care îl vom raporta la sfârșitul acestui an va fi considerabil scăzut. În schimb, am constatat o creștere a numărului de accesări a site-ului instituției. Din fericire, site-ul conține suficiente informații pentru cei interesați de istoria județului Constanța. De asemenea, aici există și înregistrări video cu cele mai importante cetăți din județul Constanța. În plus, după data de 15 mai, avem speranța că vom putea pregăti cele două importante sesiuni științifice pe care le-am programat pentru acest an: Analele Dobrogei și Pontica", a declarat Sorin Colesniuc. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0783 secunde