Numai la noi se poate! Manuale școlare cumpărate și apoi decontate

211
Numai la noi se poate! Manuale școlare cumpărate și apoi decontate - manualedeliceu-1441735042.jpg

Articole recomandate

Potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern publicat pe site-ul Ministerului Educației, elevilor aflați în anul școlar 2015 - 2016 în clasele a XI-a, a XII-a și a XIII-a li se vor deconta cheltuielile pentru achiziționarea de manuale școlare, în valoare de 55 de lei (pentru fiecare elev).

Decontarea cheltuielilor se va face pe baza solicitării scrise a elevului, însoțită de factura fiscală din care să reiasă numele elevului/părintelui sau tutorelui legal instituit, suma achitată, titlurile manualelor achiziționate, autorii, editura, după caz. Suma va permite decontarea, cel puțin parțială, a cheltuielilor elevilor pentru achiziționarea manualelor școlare.

Proiectul mai prevede că se vor deconta sumele cheltuite pentru achiziționarea manualelor școlare care se regăsesc în lista manualelor aprobate de Ministerul Educației pentru nivelul de clasă la care este înmatriculat elevul.

Inspectoratul Școlar Județean transferă în bugetul unităților de învățământ liceal de stat care școlarizează elevi din ciclul superior al liceului sumele corespunzătoare pentru decontarea cheltuielilor pentru achiziționarea manualelor școlare, stabilite conform prevederilor prezentei hotărâri și numărului de elevi înmatriculați în clasele a XI-a, a XII-a și a XIII-a.

Unitățile de învățământ vor deconta sumele cheltuite pentru care au fost depuse documente justificative până la data de 15 noiembrie. Inspectoratele școlare județene vor solicita Ministerului Educației, până la data de 25 noiembrie, sumele totale necesare pentru decontare, pe baza solicitărilor primite de la unitățile de învățământ. Decontarea se va efectua până la data de 18 decembrie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4624 secunde