Nu ratați ultimele spectacole din cadrul Festivalului "Miturile Cetății"!

245
Nu ratați ultimele spectacole din cadrul Festivalului

Articole recomandate

Weekend-ul acesta aveți ocazia de a viziona ultimele spectacole din cadrul Festivalului de Teatru "Miturile Cetății". Sâmbătă, de la ora 19.00, Teatrul "Alexandru Davila" din Pitești prezintă pe scena Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" (TNOBD), spectacolul "Experimentul", în regia lui Alexander Hausvater. 


Piesa este inspirată de cazul real al experimentului Pitești, care a avut loc între 1949-1952 și în care s-a încercat crearea unei instituții de reformare a naturii umane. Altfel spus, piesa urmărește povestea unui tânăr selectat într-un experiment de acest tip. 


Conflictele dintre autoritate și individ, dintre destinul colectiv și destinul individual, dintre individ și om ca reflecție a politicului, dintre ceea ce devenim ca să satisfacem politicul și pe noi înșine cu talentul nostru individual, antagonismul dintre diferitele idealuri ale vieții fericite, alegerile pe care trebuie să le facem între diferite tipuri de rău, toate aceste conflicte, care sunt permanente în orice societate, devin nesemnificative pentru gândirea utopică. Ca urmare, o existență lipsită de conflicte este imposibilă și peste tot unde a fost încercat, rezultatul a devenit intolerabil, spun criticii despre acest spectacol.
Tot de la ora 19.00, dar la Teatrul de Stat Constanța, se va juca piesa "Lecția",  de Eugène Ionesco, în regia lui Radu Iacoban. "Lecția" echipei 


Teatrului Mic din București oferă indicii clare, care vin în întâmpinarea spectatorului curios, despre ce tip de spectacol urmează să vizioneze.


Două personaje, un profesor și o elevă se întâlnesc pentru o lecție, iar genul spectacolului poate fi comedie sau dramă. 
Pentru cei care nu au reușit să vadă, încă, "American Buffalo", au șansa să-l vizioneze sâmbătă, începând cu ora 19.00, la sediul Teatrului de Copii și Tineret "Căluțul de Mare". 


Actorii ne demonstrează că "într-o zi, lumea se va schimba"


Duminică, 30 iunie, de la ora 19.00, la TNOBD, corpul de balet al Centrului Cultural din București și "Cie des Ogres" prezintă în cadrul festivalului, spectacolul "Itinerarii. Într-o zi, lumea se va schimba" de Yann Verburgh, în regia lui Eugen Jebeleanu.
Cu această ocazie, actorii români și cei francezi se vor întâlni pe aceeași scenă, într-un spectacol multicultural și multilingv, ce interoghează valorile Europei și statutul teatrului, în contextul schimbărilor sociale și politice de astăzi.


Festivalul "Miturile Cetății" se încheie duminică, la ora 19.00, la Teatrul de Stat Constanța, cu ultima premieră a actorilor noștri, "Billy Șchiopul", de Martin McDonagh, în regia lui Vlad Massaci.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2537 secunde