Cum s-a văzut "Un alt fel de cabaret" pe scena Casei de Cultură

"Nu mai aplaudați spectacolele care nu vă plac!"

360

Articole de la același autor

Chiar dacă de pe afiș constăn-țenii ar fi putut crede că spectacolul "Un alt fel de cabaret" este o comedie, care aduce la Constanța nume celebre ale scenei și televiziunii românești, premiera absolută de marți, 15 martie, de la Casa de Cultură a Sindicatelor, a fost surprinzătoare.

Și nu atât prin expunerea la ve-dere a celor două planuri care concură la realizarea unui spectacol, și anume scena și culisele, cât pentru mesajul pe care l-a transmis și care provine cel mai sigur dintr-o suprasaturație de șocant laolaltă cu penibil în ultimele montări artistice, alimentate de ipocrizie și minciună.

Constănțenii prezenți în sală au fost îndemnați de Aurelian Temișan să nu mai aplaude la orice spectacol doar din rușine sau bun simț, pentru a nu mai încuraja, pe scurt, actul artistic care aduce vulgarul și ordinăria pe scenă. Ba chiar Cosmin Seleși pune punctul pe "i" și vorbește despre acea categorie de pseudo-intelectuali care nu își spun fățiș opinia despre o anume reprezentație de teama de a nu fi catalogați "limitați", ridicoli sau în afara trendului.

Revenind la spectacol, "Un alt fel de cabaret" spune povestea angajatelor unui cabaret (Tania Popa, Doina Botiș, Anca Sigartău, Alexandra Velniciuc, Corina Danilă, Manuela Cara, Monica Davidescu) conduse de Mr. Tom (Aurelian Temișan), a căror viață este dată peste cap de apariția unui nou patron (Cosmin Seleși). La final, Monica Davidescu mărturisea că ideea acestui cabaret folcloric a fost aceea de a arăta publicului ceea ce se întâmplă cu viețile artiștilor.

"Pentru că de foarte multe ori publicul ne percepe ca fiind doar cei de pe scenă. Dar până la urmă suntem oameni, fiecare cu proble-mele lui, fiecare cu lumea lui. Cât despre intrigile din culise, nu sunt deloc exagerate, ci chiar cuminți. Se poate și mai mult. Sunt mici bucățele din viața artiștilor, în general, de așa manieră încât spectatorul să-și poată imagina un întreg univers. Nici nu le dăm mură în gură, pentru că suntem convinși că spectatorul înțelege. Noi nu încercăm să educăm spectatorii, pentru că publicul este întotdeauna destul de deștept și prinde întotdeauna orice nuanță. Noi, ca artiști, avem menirea de a pune oglinda în față spectatorului. Astfel oglindim societatea, realitatea, ceea ce se întâmplă", a mai adăugat actrița. Iar soțul ei, Aurelian Temișan, a adăugat "am vrut să se vadă combinația între glam-ul pe care artistul îl scoate pe scenă, pentru public, și faptul că actorul nu are deloc o viață atât de roz și împlinită în spate. Dar pentru că e artist și respectă publicul, în momentul în care pășește pe scenă uită de toate și își vede de rol".

Și, cu toate acestea, "Un alt fel de cabaret" nu face parte din categoria spectacolelor la care nu trebuie să aplaudăm dacă nu ne place…

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2264 secunde