Noutăți legate de călătoriile gratuite ale studenților

202
Noutăți legate de călătoriile gratuite ale studenților - noutatilegate-1484239831.jpg

Articole recomandate

Miniștrii Transporturilor și ai Consultării Publice și Dialogului Social, împreună cu responsabili din conducerea CFR Călători și Metrorex, au participat, zilele trecute, la o întâlnire cu reprezentanți ai Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România, ai Uniunii Studenților din România și Uniunii Naționale a Studenților din România pentru a discuta normele de aplicare a gratuităților pentru studenți la transportul feroviar. 


În urma adoptării OUG nr. 2/2017 care acordă studenților această facilitate, părțile implicate au convenit o serie de precizări privind conținutul normelor de aplicare. Astfel, gratuitatea la transportul intern feroviar se acordă tuturor studenților înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, într-o instituție de învățământ superior acreditată din România: de stat sau private; la programe de studii de la toate cele trei cicluri: licență, masterat, doctorat; indiferent de forma de finanțare a studiilor (buget/taxă); indiferent de vârstă și naționalitate; pentru un număr nelimitat de călătorii, inclusiv pe perioada vacanțelor universitare; indiferent de operatorul feroviar. 


CFR Călători va facilita rezervarea biletelor gratuite atât la ghișee, automate, cât și online. În perioada următoare, compania va implementa un sistem online de înregistrare a studenților eligibili pentru aceste bilete gratuite. 


De asemenea, a fost discutată posibilitatea de a accesibiliza transportul cu metroul pentru toți studenții din România, printr-o serie de măsuri ce urmează a fi analizate la nivel ministerial.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 09 Ianuarie 2017
Stire din Economie : Tortura călătoriei cu trenul
Pagina a fost generata in 1.1008 secunde