Noi vești despre manualele școlare

106
Noi vești despre manualele școlare - noivestidespre-1412793134.jpg

Articole recomandate

Începând de ieri, Ministerul Educației poate încheia contractele cu câștigătorii licitației de manualele noi, print și digitale, de Comunicare în limba română clasa a II-a, Matematică și explorarea mediului clasele I și a II-a, Comunicare în limba maternă maghiară clasa I și Limba modernă clasa I - limba engleză. 


Așadar, Ministerul Educației a primit undă verde să încheie contractele în urma cărora pe băncile elevilor să ajungă manualele digitale. Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a comunicat, la solicitarea HotNews.ro, că la licitația pentru manuale școlare pentru elevii claselor I și a II-a a fost înregistrată acum o singură contestație, și anume la manualul de Comunicare în limba română - clasa I. CNSC are un termen de 20 de zile pentru a soluționa contestația, termen care curge de la data la care Ministerul îi pune la dispoziție tot dosarul de licitație.


Cu excepția acestei discipline, în cazul căreia va exista o întârziere în apariția manualului, Ministerul Educației poate încheia contractele pentru ca elevii să primească manuale noi, conform programei.


În cazul celorlalte loturi, Ministerul Educației semnează acordurile-cadru cu ofertanții câștigători. "Imediat după acest moment, cadrele didactice din învățământul primar vor fi consultate asupra manualelor care urmează să fie folosite la catedră, pentru a putea opta pentru acelea pe care le consideră potrivite. Consultarea se va face pe o platformă online, aceeași pe care se vor centraliza comenzile de manuale ale fiecărei unități de învățământ. După centralizarea comenzilor, CNEE va încheia contracte cu fiecare ofertant în parte", a explicat Ministerul Educației.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4455 secunde