Noi premii pentru elevii ovidieni

386
Noi premii pentru elevii ovidieni - noipremii2-1584986839.jpg

Articole de la același autor

Elevii Liceului Teoretic "Ovidius" din Constanța au obținut noi premii, la competiția anuală NASA-NSS Space Settlement Contest 2020. Astfel, tinerii au intrat în posesia premiului II, la secțiunea de competiție juniori, pentru clasa a VII-a, small group. Juriul a fost alcătuit din mai mulți cercetători de la NASA și membri de onoare ai National Space Society din Statele Unite.

Elevii câștigători sunt: Selin Asan, Amalia Tătaru, Alexandru Bardi și Arkan Omer. Elevii au fost coordonați de profesorul de fizică Cristinel Maga, alături de colaboratoarele de proiect Rusanda Maga și Mihaela Cășărică.

Elevii au avut ca temă proiectarea unei stații spațiale circumterestre cu un anumit număr de locuitori care pot conviețui pe această stație, "pionieri" în cercetarea și colonizarea spațiului. Proiectul câștigător a fost declarat "SS Andromeda". Cu această ocazie, câștigătorii au primit ca premiu o invitație de a participa la 2020 International Space Development Conference programată pentru perioada 28-30 mai în Dallas, Texas.

Precizăm că la competiția organizată de NASA, Space Settlement Design Contest au participat 2.646 de proiecte în care au fost implicați 14.359 de elevi și studenți, sub coordonarea a peste 3.000 de profesori. La concurs, s-au înscris cu proiecte elevi din Bulgaria, Canada, China, India, Iran, Japonia, Pakistan, România, Singapore, Slovenia, Uruguay, dar și din statele California, Florida, Georgia, Kentucky, Maryland, Missouri, New Jersey, New York, Dakota de Nord și Washington.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.668 secunde