Noi premii pentru elevii de la Liceul "Ovidius"

370
Noi premii pentru elevii de la Liceul

Articole de la același autor

Liceul Teoretic "Ovidius" a participat, de curând, la o nouă ediție a concursului "Cum se face?'". Acesta este organizat, în fiecare an, de către Societatea Tinerilor Chimiști (STC), în parteneriat cu Universitatea Politehnică din București și Asociația Studenților Chimiști "POLI. 2". Concursul se adresează elevilor claselor VII-XII pasionați de științe, mai exact de aspectele practice ale acestora materializate în cotidian.


Anul acesta, liceul constănțean a fost reprezentat de elevele Iulia Munteanu, Eliana Liță și Andreea Mărgineanu, coordonate de prof. Carmen Bucovală. 


Potrivit reprezentanților unității școlare, proiectele prezentate au vizat aspecte legate de compoziția biochimică a alimentelor și de consecințele pe care unele dintre aceste substanțe le au asupra sănătății. Juriul, format din profesori ai Universității Politehnica din București, a apreciat proiectele prezentate de elevele ovidiste, oferind premiul III Iuliei Munteanu pentru studiul asupra caracteristicilor cazeinei. 


Eleva premiată, Iulia Munteanu, a declarat despre evenimentul științific: "Mi-a plăcut mult să particip la acest concurs, în care am abordat un domeniu nou pentru mine. Am avut ocazia să văd multe proiecte interesante și idei noi și să observ preocupările altor elevi din țară. A fost o experiență deosebită și îi mulțumesc doamnei profesor Carmen Bucovală, care m-a îndrumat și mi-a oferit această oportunitate".


La încheierea concursului, și Eliana Liță și-a exprimat plăcerea participării la concurs: "Participarea mea la acest concurs mi-a îmbogățit, fără îndoială, cunoștințele și reprezintă o experiență plăcută în care am avut ocazia să cunosc copii pasionați de cunoaștere, dar și profesori, organizatori și voluntari binevoitori care s-au străduit să ne facă să ne simțim cât mai bine".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.587 secunde