Mai multe ştiri online:

NOI MODIFICĂRI LA LEGEA EDUCAȚIEI. Amenzi uriașe dacă se intră așa într-o școală

Ştire online publicată Marţi, 19 Decembrie 2017. Autor: Cuget Liber Online.
O nouă lege legată de învățământul românesc a fost depusă în Parlamentul României. Legea stabilește faptul că "în instituțiile de învățământ este interzisă acoperirea feței cu orice material care împiedică recunoașterea fizionomiei, cu excepția situației de ordin medical".


Scopul acestei legi este combaterea violenței în școli, dar și prevenirea fenomenului terorismului. Cine nu se conformează nu va putea să aibă acces în școli, iar sancțiunile prevăd și amenzi de la 5.000 la 50.000 de lei.

26 de deputați și senatori au semnat un Proiect de Lege ce a fost depus la Camera Deputaților, proiect care reglementează accesul în instituțiile de învățământ având chipul acoperit.

Expunerea de motive a acestei inițiative legislative vorbește despre fenomenul violenței în școli, dar și despre fenomenul terorismului care, "deși absent în spațiul românesc, având în vedere contexul european, trebuie să reprezinte o îngrijorare foarte serioasă pentru legiuitor", scrie realitatea.net


Practic, noua lege ar urmă să interzică în instituțiile de învățământ burka, valul islamic sau alte modalități folosite pentru acoperirea fetei în scop religios, în același timp cu cagulă, masca de ski etc.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.8949 secunde