"Niște năroji" și "Ursul" urcă pe scena Teatrului de Stat

198

Articole de la același autor

Două piese de excepție vor putea viziona constănțenii, week-end-ul acesta, la Teatrul de Stat. Prima dintre acestea se va juca sâmbătă, 10 februarie, la ora 19.00, când spectatorii sunt așteptați la "Ursul", un spectacol de Felix Alexa.

Aici, trei actori foarte buni, cu o chimie excelentă pe scenă, un decor impresionant și o regie ingenioasă fac din farsa "Ursul" de A.P. Cehov un spectacol de succes al teatrului constănțean, prezentat la mai multe festivaluri din țară, premiat și nominalizat pentru mai multe premii. Reamintim că piesa a fost scrisă de Cehov în anul 1888 și publicată pentru prima oară în ziarul "Novoe" ("Vremea"), în același an. La scurt timp după aceea, aceasta a fost aprobată de cenzură.

"Este al patrulea sau al cincilea spectacol de Cehov pe care îl montez în România sau în străinătate și vă pot spune că o piesă scurtă a lui Cehov, «Ursul», conține în germene toate calitățile marilor lui texte, marilor lui piese. Teoretic, este o comedie, dar este o comedie foarte pe muchie de cuțit, o comedie amară, o comedie cinică, o comedie care aduce cumva ceva din nebunia zilelor în care trăim noi astăzi într-o lume contemporană în continuă demență", a declarat regizorul Felix Alexa.

În concluzie, publicul constănțean poate vedea un spectacol care vorbește și despre intensitatea vieții și despre cât de puternice pot fi senzațiile și sentimentele între oameni. La un moment dat, atât de intense și puternice încât de la ură sau aparent nepotrivire se poate trece în extrema cealaltă în câteva zeci de minute.

"Aceste răsturnări de situație extraordinare, care există în piesă și pe care eu le-am pus ca regizor la extremă, cât mai departe, țin cumva de ceea ce trăim noi astăzi și piesa «Ursul» devine dintr-un spectacol clasic o piesă foarte modernă. Nu este făcut în Rusia, este făcut în orice țară posibilă pentru că este vorba despre oameni și despre senzații și reacții umane, extreme, puternice, violente uneori, încărcate de iubire nebună și de ură pe măsură. Aceste lucruri țin de lumea contemporană", a explicat Felix Alexa.

Din distribuție fac parte Dana Dumitrescu, Marius Bodochi și Marian Adochiței. Scenografia a fost realizată de Carmencita Brojboiu.

Duminică, 11 februarie, la ora 19.00, spectatorii sunt invitați la nuntă, dar și la înmormântare, în satul oltenesc al lui Marin Sorescu, pe care acesta îl zugrăvea cu umor în "La Lilieci".

Astfel, "Niște năroji" poartă semnătura regizorală a lui Iulian Enache, cel care a și adaptat textul sorescian, astfel încât să păstreze comicul și, în același timp, să accentueze simbolismul momentelor și personajelor cheie ale satului românesc.

O distribuție numeroasă urcă pe scena TSC: Mirela Pană, Dana Trifan Enache, Marian Adochiței, Lana Moscaliuc, Luiza Martinescu Toma, Liliana Bărăscu, Turchian Nasurla, Paula Prodan, Georgiana Rusu, Alina Manțu, Remus Archip, Dan Cojocaru, Andrei Cantaragiu, Theodor Marcu și Cosmin Mihale. Compoziția muzicală îi aparține lui Adrian Mihai, iar scenografia a fost concepută de Sanda Mitache. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 Februarie 2018
Stire din Cultură-Educație : Copiii sunt invitați  la "Povestea porcului"
Pagina a fost generata in 0.5918 secunde