Ninsoarea viscolită a paralizat învățământul în județul Constanța

4465
Ninsoarea viscolită a paralizat învățământul în județul Constanța - 96c14da979b538098b1c26f3f44a7ecf.jpg

Articole de la același autor

Cu toate că inițial nu fusesem incluși pe lista județelor în care sistemul de învățământ, respectiv reluarea cursurilor semestrului II ar putea avea de suferit, iată că ieri, mai bine de jumătate din elevii constănțeni nu au revenit în bănci.
La prima oră, numeroși directori din mediul rural solicitau pe forumul Inspectoratului Școlar Județean Constanța suspendarea cursurilor din cauza ninsorii abundente, viscolite, dar și a drumurilor impracticabile, fapt ce a făcut imposibilă deplasarea elevilor și a cadrelor didactice navetiste.
Conform statisticii inspectoratului, luni, 8 februarie, nu au început cursurile școlile cu clasele I-VIII din Aliman, Costinești, Crucea, Deleni, Dobromir, Dorobanțu, Fântânele, Murfatlar, Lumina, Năvodari, Nisipari, Poarta Albă, General Scărișoreanu, Siminoc, Piatra, Valea Dacilor, Viișoara, școlile cu clasele I-IV din Ivrinezu Mic și Ivrinezu Mare, Izvoru Mare, Miorița, Oituz, Sibioara, Urluia, Vânători, Zorile, școlile de arte și meserii din Corbu, Peștera, Nicolae Bălcescu, Dunăreni, Istria, Mihai Viteazu, Grup Școlar Carsium Hârșova, Cobadin și Topraisar, Colegiul Dobrogea Castelu și Liceul Teoretic Negru Vodă.
Nici în municipiul Constanța situația nu s-a prezentat mai bine, majoritatea școlilor și liceelor recurgând la orarul în variantă de "criză", respectiv orele de 40 de minute și pauzele de cinci minute.
Ba chiar la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" și la Liceul Teoretic "Traian" s-au suspendat cursurile de după-amiază. Directorul prof. Vasile Nicoară a solicitat ISJ Constanța acest lucru, întrucât în instituție se aflau, ieri dimineață, circa 40% din elevii de la liceu și 30% din cei de la gimnaziu, iar șase profesori nu
s-au putut prezenta la cursuri, deoarece locuiesc în afara localității. Aceeași prezență slabă a efectivelor de elevi a fost raportată și de Grup Școlar Economic "Virgil Madgearu" (30% prezenți). Liceul Teoretic "George Călinescu" înregistra o prezență de 30% din elevii claselor XI-XII și lipseau șapte profesori navetiști. "Părinții elevilor navetiști din clasele a IX-a și a X-a au anunțat că nu își trimit copiii la școală", transmitea directoarea prof. Alina Codreanu. Nici la Colegiul Național "Constantin Brătescu" situația nu era mai roz, la grădiniță și ciclul primar fiind înregistrată o prezență de 16%, iar la clasele XI-XII - 40%. La Școala nr. 14 de dimineață erau prezenți 20% dintre elevi, motiv pentru care s-a solicitat ca programul de la gimnaziu să se încheie la ora 15. La fel și la Școala nr. 29, s-a solicitat ca schimbul II să funcționeze între orele 12-16.
La Grădinița cu orar normal nr. 52 nu se prezentase niciun preșcolar ieri dimineață.
Ca urmare a specificității efectivelor de copii de la Școala specială nr. 1, director prof. Maria Cipu a solicitat suspendarea și astăzi a cursurilor. Va rămâne închisă și școala din Sibioara.
Spre dezamăgirea elevilor, însă, am observat că foarte multe instituții și-au propus recuperarea orelor în zilele de sâmbătă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5891 secunde