Mai multe ştiri online:

"Nichita, poetul din viitor", expoziție la Muzeul de Istorie

Ştire online publicată Vineri, 29 Martie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Filiala UAPR Constanța 1 vă invită la vernisajul „Nichita, poetul din viitor”, care se va desfășura sâmbătă, 30 martie, de la orele 15.00, în galeria de artă a Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

Expoziția reprezintă un omagiu adus lui Nichita Stănescu, marele poet al neo-modernismului românesc, „poetul necuvintelor”, de la a cărui naștere se împlinesc anul acesta 86 de ani. Artiștii expozanți celebrează astfel prin linie, culoare și volum geniul poetului dispărut prematur, în a cărui operă abundă vizualitatea, prin imagini construite din cuvinte, metafore de mare plasticitate. 

„Nichita este unul dintre cei mai mari poeți europeni de după război. El este, alături de Eminescu și de Blaga, al treilea poet care a tentat conceptul abstractului în poezie, a tentat latura metafizică a existenței și a intelectului uman”, declara criticul literar Nicolae Breban.

La vernisaj, vor lua cuvântul Florentin Sîrbu, curatorul expoziției, criticul de artă Eduard Andrei și Mariana Constantinescu, în calitate de organizator. 

Publicul va avea plăcerea să viziteze expoziția până la data de 17 aprilie, în orele de program ale muzeului, de miercuri până duminică, între orele 9.00 și 17.00.

Madlena CĂLUGĂREANU

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8163 secunde