Nava-școală "Mircea" se întoarce acasă

482

Articole recomandate

Nava Școală "Mircea", aparținând Academiei Navale "Mircea cel Bătrân", revine în portul militar Constanța joi, 18 septembrie, după efectuarea unui marș de instrucție de 115 zile în Marea Mediterană, Oceanul Atlantic, Marea Nordului și Marea Baltică.
Început pe data de 26 mai, marșul a totalizat peste 9.400 mile marine parcurse și a cuprins 10 escale în porturile Cagliari, Malaga, Rouen, Brest, Rotterdam, Copen-haga, Rostock, Fowey, Lisabona și Valletta.
La bordul navei s-au aflat 32 studenți și trei studente de la Academia Navală "Mircea cel Bătrân", 43 elevi și patru eleve ai Școlii Militare de Maiștri Militari "Amiral Ion Murgescu", precum și șase cadeți străini din Ucraina, Croația, Italia, Turcia, Belgia și Olanda, care s-au instruit în baza programului de colaborări internaționale al Academiei Navale "Mircea cel Bătrân" cu instituțiile similare de învățământ superior.
În cele 42 zile de staționare, echipajul navei-școală "Mircea" a participat la trei festivaluri maritime - "L’Armada de Rouen 2008", "La Fete du Brest" și "Hanse Sail Rostock 2008". Deschiderea oficială a festivalului din orașul Brest, înfrățit cu municipiul Constanța, a fost efectuată de către primarul localității, Francois Cuillandre, chiar la bordul N.S. "Mircea". Cu ocazia "Hanse Sail Rostock 2008" au fost sărbătoriți 50 de ani de la lansarea la apă a "surorii" mai mici a N.S. "Mircea", nava-școală a Marinei Germane, "Gorch Fock".
Ca de fiecare dată, "Mircea" s-a bucurat de un număr impresionant de vizitatori, jurnalul de bord consemnând peste 20.000 de persoane.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0404 secunde