La Teatrul de Stat Constanța

"Nărojii" lui Iulian Enache - un fel de Las Fierbinți oltenesc

311

Articole de la același autor

Săptămâna aceasta, "Nărojii" se întorc la Teatrul de Stat Constanța, pentru o nouă reprezentație. Aceasta va avea loc vineri, 31 ianuarie, de la ora 19.00. Comedia de succes "Niște... năroji" a fost reluată de curând, după o perioadă mai lungă în care nu a fost jucată, aceasta fiind o dramatizare de Iulian Enache, după ciclul de poeme "La Lilieci", de Marin Sorescu. 


De data aceasta, regizorul Iulian Enache pune accent pe momentele cele mai importante ale satului românesc, încercând să evidențieze simbolic semnificațiile lor profunde, astfel încât ajung să se întâlnească, la aceeași masă, participanții la nuntă și la parastas. Este un fel de Las Fierbinți oltenesc, plin de ingenuitatea și umorul specifice lui Marin Sorescu. 


"Fericirea, Învierea, timpul, moartea, sinuciderea, ceilalți, credința, dragostea, speranța, teme mari ale reflecției filozofice, devin, prin modalitatea de alipire și mixare a lui Sorescu nu subiecte de reflecție concentrată, ci realități palpabile mai mult sau mai puțin inteligibile. Cred că singura lui libertate în fața acestei ordini de lucruri este umorul. La Sorescu, totul plutește, el pune semne la fiecare pas, să știi unde să te oprești, în caz de ceva. Să nu tot mergi înainte. Să nu te rătăcești", a subliniat Iulian Enache. 


Scenografia este semnată de Sanda Mitache, iar muzica, de Adrian Mihai. 


Din distribuție fac parte: Mirela Pană, Dana Trifan Enache, Marian Adochiței, Lana Moscaliuc, Luiza Martinescu, Liliana Cazan, Turchian Nasurla, Laura Iordan Adrian, Georgiana Rusu, Alina Manțu, Remus Archip, Dan Cojocaru, Andrei Cantaragiu, Andrei Bibire, Adrian Dumitrescu/Cosmin Mihale. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4408 secunde