"My Fair Lady", pe scena TBOD

86

Articole de la același autor

Constănțenii sunt invitați astăzi, începând cu ora 18.30, la "My Fair Lady". Având la bază un libret construit pe un valoros text al literaturii dramatice – Pygmalion de Bernard Shaw – și o muzică deosebit de inspirată, lucrarea a cunoscut un succes nemaiîntâlnit, fiind preluată în repertoriul majorității teatrelor din lumea întreagă. Ba chiar a stabilit recordul spectacolelor de "musical" – (2.717 reprezentări, iar la Londra, 2.281). 


Pe parcursul comediei "Pygmalion", Shaw nu și-a îngăduit nici un moment de mărturisiri sentimentale, de dragoste, de îmbrățișări sau impulsuri senzuale. Dimpotrivă, s-a ferit cu cea mai mare străjnicie de ele. Și în operetă Loewe și Lerner, libretistul, au respectat cu strictețe linia imprimată de Shaw, fapt care le-a reușit de minune, opereta înscriindu-se în orbita unei noi structuri dramaturgice și muzicale a genului. Numerele muzicale sunt destul de variate – arii, cuplete, duete, triouri, coruri, scene de ansamblu, dansuri, mișcare, etc. – toate însă construite, melodic și ritmic, pe formule de muzică de dans modernă.


Se vorbește, se cântă, se mișcă în scenă dansându-se. Aproape toate numerele muzicale sunt dansante, compozitorul reușind să redea, prin dans și muzică, lumea personajelor lui Shaw – sincere, ironice, spirituale și paradoxale.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2757 secunde